Бившият вратар на Левски Боян Йоргачевич даде интервю пред Gerena.bg

...
Бившият вратар на Левски Боян Йоргачевич даде интервю пред Gerena.bg
Коментари Харесай

Боян Йоргачевич: Дори Шолак да не вземе Левски, бъдещето на клуба ще е добро

Бившият вратар на Левски Боян Йоргачевич даде изявление пред Gerena.bg за протичащото се в клуба. Той изигра 71 дуела във всички шампионати със синия екип и построи специфична връзка с почитателите. В момента сърбинът работи с вратари в Белград в неговата вратарска академия " Йорга ", както и в школата в родния си Шабац. Имал е оферта да стане треньор в словенския Домжале, само че към този момент избира да се концентрира в работата с гениите в Сърбия.

Бояне, следиш ли какво се случва към Левски и информациите, че Драган Шолак може да вземе мажоритарния пакет акции на клуба? 
- Да, проследявам всичко, което се случва към Левски. Мога да кажа, че след неприятните резултати през последните години Станимир Стоилов сподели за какво е най-обичаният треньор в историята на клуба. Виждаме по какъв начин се играе съвременен футбол, всеки футболист знае какво да прави. За страдание знаем, че финансовата обстановка не е добра. Чух информацията за Драган Шолак. Ако стане притежател или основен спонсор, може да построи стадиона и да стабилизира клуба. Разбрах, че би трябвало единствено един документ за това и нека в страната се засилват. Ще има огромни прехвърляния и Левски ще има още по-добри футболисти. Сега също отборът разполага с качествени играчи. Стоилов и Сираков откриха такива за малко пари. Много е мъчно, само че двамата и всички, които работят в клуба, за мен направиха знамение. Последния мач против Лудогорец " сините " играха доста добър футбол, само че резултатът не беше както би трябвало. Като създадем параленост сред двата тима – в единия прехвърляния за доста пари, а в другия млад състав, сподели на цяла България по какъв начин може да се прави първокласен отбор без доста средства.
 Тити Папазов: Левски би трябвало да бъде за образец! Има вяра за задълженията към страната Тити Папазов: Левски би трябвало да бъде за образец! Има вяра за задълженията към страната
Каква страст изпита по време на финала за Купата на България против ЦСКА?  
- Над пет години нямах храброст да дойда на " Герена ", където е моят дом. Беше огромна страст и нямаше да устоя да не заплача, в случай че бях посещавал стадиона преди този момент. На " Васил Левски " против ЦСКА споделих, че мога да отида и да донеса шанс на Левски. Така и се случи. Много бях благополучен да видя обичания ми тим да печели трофей. Не знам дали има толкоз пари, които да купят тази страст. Мислех, че хората са ме не запомнили, само че когато видях отношението към мен… Не знам по какъв начин да опиша този миг. За мен Левски е единственият тим в света, който е толкоз покрай почитателите. Затова клубът ще е безконечен. Това беше последният отбор в моята кариера. Исках по този начин да завърша, тъй като се усещах добре и можех да играя, само че такова беше желанието ми. Не се усещам като чужденец. Имам доста българска кръв след престоя ми в Левски.

Имал ли си оферта да се завърнеш в Левски като треньор или скаут? 
- Когато станах координатор в ДЮШ и треньор на вратарите на Цървена звезда, идваха доста сътрудници, които ми споделяха, че желаят да ме върнат в Левски. Но им заявих, че това е моят дом и в случай че пристигна миг, когато мога да оказа помощ дали като ментор, скаут или да оказвам помощ за екипите (смее се), ще съм подготвен да отида на " Герена ". Не знам по кое време, само че един ден ще се завърна вкъщи. Искам, в случай че ме поканят в Левски, да е поради качествата ми, а не да печеля пари.

От кои тимове си имал оферта, преди да дойдеш в Левски? 
- Лудогорец ме бе поканил, само че тогава бях дал дума на хора от Спортинг Канзас Сити. Това се случи, преди да вземат Милан Борян. Може би бе орис, само че бях се схванал с хората в Америка. Върнах се в Европа и направих контакт с Урош Голубович. Той ми сподели, че Левски пита за мен, и се сетих, че бях играл против тях в Лига Европа с Гент. Споделих, че потеглям пешком за София, тъй като почитателите ми бяха създали ужасно усещане.

Защо не си споделял, че Лудогорец те е желал? 
- Когато прекосих в Левски, не желаех да приказвам какво е било преди този момент, тъй като Лудогорец бе конкурентният ни отбор. Потърсиха ме, когато Владо Стоянов се бе контузил неприятно. Беше в миг, когато им предстоеше мач с Ливърпул в Шампионската лига. Но им споделих, че не съм за парите, а тъй като съм дал дума на отбора в Америка. Говорих с Георги Дерменджиев и хора от клуба над три часа. Предложих им Милан Борян, който беше тогава без тим, само че е доста първокласен. Но не желая да споделям, че аз съм виновникът за това, което се случи в Лудогорец след това. Искам да поздравя Владо Стоянов, тъй като е огромен вратар.

Какво е мнението ти за Пламен Андреев? Тежи ли му, че толкоз млад е капитан на Левски? 
- Гледам всички мачове и знам по какъв начин се показва Пламен Андреев. За мен той е вратар, който има доста огромен капацитет. Трябва доста да работи и ще премине в огромен европейски тим. Станимир Стоилов сподели за какво е толкоз огромен треньор. За мен бе изненада да видя Пламен на вратата във финала за Купата. Но Мъри направи нещо, което 5 % от треньорите в света не биха създали. След толкоз време да имаш късмет да спечелиш трофей и притежаваш умел вратар като Ники Михайлов и ти избираш дете на 17 години да пази. Представи се с такова самообладание и успокоение. Останах без думи Стоилов знае за какво му е дал капитанската лента. Трудно ще му е, само че до пет години ще коства към 5 милиона и ще донесе доста пари на клуба с прекосяването си в огромен тим. Мъри работи за бъдещето на Левски. Феновете би трябвало да имат самообладание тези млади играчи да натрупат опит и ще носят наслада. Дори Шолак да не вземе клуба, с тази политика на Стоилов и Сираков считам, че сините имат положително бъдеще.
 Левски започва стремително в ОАЕ, Марин Петков над всички Левски започва стремително в ОАЕ, Марин Петков над всички
Как ти се вижда сегашният тим? 
- Както споделих, имат млади футболисти. Не знам каква е обстановката в клуба в този момент със заплатите и другите неща, само че се показват добре. Да, ще има турболенции в представянето, само че би трябвало да се работи. Мъри Стоилов прави страхотна работа. Може да няма резултати, само че ми харесва по какъв начин играе отборът.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР