Бившият военен министър Стефан Янев потвърди пред БНТ, че планира

...
Бившият военен министър Стефан Янев потвърди пред БНТ, че планира
Коментари Харесай

Стефан Янев: Търся съмишленици за нов проект, но медийните съобщения дотук са спекулации

Бившият боен министър Стефан Янев удостовери пред Българска национална телевизия, че възнамерява основаването на нов политически план, само че до момента излезлите известия са спекулации.
Още по темата
Янев беше безапелационен, че партията му няма да се споделя " Развитие ", няма да бъде учредена на 16 април, нито с мандата на Николай Цонев, няма и да си партнира с Мая Манолова. Към момента не се вършат структури в страната.

" Търсим съидейници и в случай че намерим задоволително хора, които споделят общи хрумвания и полезности за развиването на България, ще излезем с лицето си и ще желаяме българският народ да ни гласоподава доверие ", разяснява Янев.

По думите му първото нещо, с което планът му ще се заеме, е да възвърне връзката сред гражданското общество и партиите.

" Трябва да е ясно, че хората, съпричастни към концепциите, които ще изповядва тази партия, могат да бъдат сигурни, че техният глас ще се чува от самото начало, освен преди избори. Това е мъчно, само че сме решили да извървим този пък от А до Я ", акцентира някогашният боен министър.

" В момента на основаването на подобен план би трябвало да бъдем отворени във всички направления, без да даваме идеологични рамки ", добави още Янев.

По думите му неговият политически план ще пази националният интерес.

" Това звучи патриотично, само че това са свободата, справедливостта, сигурността и благоденствието ", означи той.

Българският парламент гласоподава моята оставка. Взимането на решение за овакантяване на държавното управление е актът на искане на оставка, явно министър председателят взе това решение, разяснява още Янев.

" Личния диалог няма да го разясня, само че през цялото време, от приемането на предлагането аз да вземам участие в това държавно управление, ние усещахме разлики. Най-общо казано - друга ценностна система. Усещането, че това, което аз постоянно съм се опитвал да върша - да пречупя дейностите си през призмата на публичния интерес, не го срещах в " тима ", както го назовава министър председателят Петков. Това не беше тим ", разяснява Янев.

Той приказва и за персоналното мнение, изразено от Асен Василев във връзка с договарянията с " Газпром ":

" Това е по-скоро задявка. Естествено, че няма да чакам искане на оставки поради изразено друго персонално мнение. Бяхме дружно частично с този екип в първото служебно държавно управление и тогава имах опцията да им покажа, че министър-председателят не е деспот, а пръв сред равни ".

Стефан Янев вижда безредица в настоящето ръководство и даде образец с отиването на премиера в Република Северна Македония в първите дни на държавното управление.

Опасно е държавното управление да приказва с два разнообразни гласа за войната в Украйна, счита Стефан Янев. Българските жители са задоволително уплашени от войната и от обстоятелството, че не знаят какво да чакат в обозримото бъдеще.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР