Бившият военен министър Николай Ненчев отхвърли твърденията в коментарите на

...
Бившият военен министър Николай Ненчев отхвърли твърденията в коментарите на
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Тезите на Радев бяха изцяло в моя полза в съдебната зала

Бившият боен министър Николай Ненчев отхвърли изказванията в мненията на президента Румен Радев, направени по-рано през днешния ден. Пред публицисти, преди да бъде разпитан като очевидец по делото против Ненчев, Радев сподели, че политиката на Ненчев във връзка с авиацията, е била пагубна.

Бившият министър на защитата Ненчев приземи българската авиация, счита президентът

Ненчев, който е обвиняем, точно за ремонта на МиГ-овете, съобщи, че в правосъдна зала президентът отрекъл обвинителната теза и даже го подкрепил в невинността. Не е истина, че съм приземил авиацията, разяснява Ненчев. Той се базира на докладна бележка на Радев от 2015 година, от която цитира изречение, в което било записано " да се приключи зависимостта от Русия ".

Николай Ненчев: Имам възприятието, че ме упреква съветски, а не български прокурор
 
Ненчев цитира и разбор на Военновъздушни сили за 2015 и 2016 г.г., съгласно който сигурността на полетите е все по-голяма. Освен това през предходната година е установено, че нальотът пораства до 197 часа. Адвокатът на Ненчев - Менко Менков, поддържа изявленията на клиента си и добави, че в правосъдната зала Румен Радев опровергал обвинителната теза.
 Румен Радев БГНЕС
По думите на юриста, пред съда Радев подкрепил дейностите на Ненчев и даже допълнил, че точно Ненчев е сложил въпроса като министър за закупуването на нов западен аероплан.  Делото против Николай Ненчев продължава с разпит на други очевидци.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР