Бившият военен командир на босненските сърби ген. Ратко Младич е

...
Бившият военен командир на босненските сърби ген. Ратко Младич е
Коментари Харесай

Югославската армия помагала на Ратко Младич да се укрива в Белград

Бившият боен пълководец на босненските сърби ген. Ратко Младич е бил подпомаган от югославската войска, до момента в който се е укривал в сръбската столица Белград.

Това излиза наяве от систематизиран документ на сръбската страна, който е възложен на Балканската мрежа за проверяваща публицистика в мощно редактиран тип.

 Доживотен затвор за Ратко Младич за геноцид и закононарушения против човечеството Обновена
Доживотен затвор за Ратко Младич за геноцид и закононарушения против човечеството

Това постанови Трибуналът в Хага за закононарушенията в някогашна Югославия

Уточнява се, че в обвиняването на неговите помагачи, които бяха оправдани за укриването на Младич през август от сръбски съд, се показва, че Йован Джого, който е полковник от запаса на босненската сръбска войска, е обвинен, че е откарал Младич в отделение на югославската войска в Белград през юни 2002 година, след което генералът е бил изместен в частния апартамент на различен обвинен , като е било употребявано военно транспортно средство.

Прокуратурата твърди в обвиняването, че Младич е сменял жилища няколко пъти сред 2002 и 2006 година, само че не загатва изказванията, че е отсядал във военни казарми в белградското предградие " Топчидер " по същото време, когато двама млади бойци са били убити там през 2004 година, оповестява Балканската мрежа за проверяваща публицистика, като се прецизира, че двамата убити бойци са били Драган Яковлевич и Дражен Милованович.

 Патриархът на Сърбия: Присъдата на Младич е работа на дявола
Патриархът на Сърбия: Присъдата на Младич е работа на дявола

Могъщите международни сили правят работата на дявола, до момента в който ние страдаме от следствията

Досега никое от следствията не е открило кой е умъртвил двамата бойци, нито е станало известно дали гибелта им е обвързвана с тогавашния дезертьор от интернационалното правораздаване Ратко Младич.

Разследващата мрежа за първи път е поискала документа в края на септември тази година, само че " настояването беше отхвърлено от прокуратурата, тъй като документът е систематизиран като конфиденциален ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР