Бившият водач в световната ранглиста по тенис Даниил Медведев постигна

...
Бившият водач в световната ранглиста по тенис Даниил Медведев постигна
Коментари Харесай

Медведев, Циципас и Руне записаха победи на турнира в Рим

Бившият лидер в международната класация по тенис Даниил Медведев реализира първа победа в кариерата си на шампионата на клей от сериите " Мастърс 1000 " в Рим.

27-годишният руснак, който имаше 76 победи в кариерата си на " Мастърс " съревнования, реализира дебютния си триумф в италианската столица след 6:4, 6:2 над финландеца Емил Руусувуори в среща от втория кръг.

Двубоят стартира неприятно за Медведев, който единствено за няколко минути се оказа изоставащ с 0:3 гейма в резултата, само че поставеният под номер 3 в схемата бързо откри метод да излезе от тежкото състояние и скоро по-късно изравни за 3:3. Подемът в играта на Медведев продължи и той осъществя още един пробив за 5:3 гейма. Във втория сет руснакът още веднъж печелеше с лекост геймовете, в които неговият съперник имаше началния удар и по този начин след единствено 89 минути игра той съумя да завърши срещата.

В третия кръг Медведев ще играе с испанеца Бернабе Сапата-Мирайес, който още в събота съумя да се класира за тази фаза.

Напред в шампионата продължава и петият в схемата Стефанос Циципас. Първата ракета на Гърция доигра мача си с португалеца Нуно Боржеш, който бе пресечен в събота при започване на втория сет, с цел да го завоюва с 6:3, 6:3 за общо единствено 71 минути игра.

Следващият противник на Циципас ще бъде италианецът Лоренцо Сонего.

В горната част на схемата, в която към този момент се играят мачове от третия кръг, победа записа номер 7 в схемата Холгер Руне. Младият датчанин нямаше огромни проблеми против участващия с " уайлд кард " представител на домакините Фабио Фонини. Руне поведе с по два пробива задатък първоначално и на двата сета и на практика лиши мача от каквато и да е конспирация.

За място на четвъртфиналите Руне ще спори с австралиеца Алексей Попирин, който надигра със 7:5, 7:5 руснака Роман Сафиулин.

Изненадата на деня досега сервира Яник Ханфман. Германецът, който е един от тесните експерти в играта на клей, се наложи с 6:4, 6:1 над номер 9 в схемата Тейлър Фриц от Съединени американски щати в мач от втория кръг. Ханфман записа 27 печеливши удара против единствено 11 за противника му, като американецът го подкрепя и със слабия си сервис. Фриц вкара едвам 45 % от първите си подавания и не съумя да избави нито една от петте благоприятни условия за пробив, които се отвориха пред Ханфман.

Следващият противник на Ханфман ще бъде различен експерт на " червени " кортове - Марко Чекитано. Италианецът надигра с 6:2, 6:2 Роберто Баутиста Агут.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР