Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс отправи най-силния си упрек

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс отправи най-силния си упрек
Коментари Харесай

Майк Пенс: Историята ще държи Тръмп отговорен за бунта в Капитолия

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс насочи най-силния си укор към тогавашния си шеф Доналд Тръмп, като съобщи, че историята ще го държи виновен за ролята му в нападението против Капитолия на 6 януари 2021 година

Пенс бе в Капитолия, когато хиляди поддръжници на Тръмп нахлуха в постройката в опит да попречат на Конгреса да удостовери резултатите от президентските избори през 2020 година, които Тръмп загуби от Джо Байдън.

Изпълнявайки конституционната си роля на ръководител на Сената, тогава Пенс ръководеше съвещанието на Избирателната гилдия за избор на президент и вицепрезидент.

По време на обсадата Тръмп пусна няколко туита, като в един от тях прикани републиканците да се „ борят “, а в други насочи погрешни изказвания за изборни измами. Той също по този начин разкритикува Пенс за удостоверяването на резултатите.

„ Президентът Тръмп сгреши “, съобщи Пенс пред събралите се публицисти и техните посетители на вечерята „ Гридирон “, годишно събитие във Вашингтон.

„ Нямах право да анулирам изборите, а безразсъдните му думи заплашиха фамилията ми и всички в Капитолия в този ден и знам, че историята ще потърси отговорност от Доналд Тръмп. “

Пенс, който обмисля да се кандидатира за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през 2024 година, бе откаран на безвредно място от органите на реда по време на нападението.

В месеците след случая той рядко разясняваше случилото се на 6 януари, само че от този момент ускори рецензиите си към бунтовниците и държанието на някогашния си началник във въпросния си ден.

В неотдавнашни изявленията в медиите той остро подлага на критика държанието на Тръмп, а в записките си, оповестени през ноември, го упреква, че е заплашил фамилията му.

Въпреки това мненията на Пенс в събота бяха най-острите му досега.

„ Това, което се случи оня ден, беше позорно “, сподели той. „ И е насмешка с благоприличието да го представяме по различен метод. Докато съм жив, в никакъв случай, в никакъв случай няма да омаловажа получените пострадвания, изгубените животи или героизма на органите на реда в този драматичен ден. “

Тръмп не е коментирал думите все още, отбелязва Retuers.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР