Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс е получил призовка от

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс е получил призовка от
Коментари Харесай

Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс е получил призовка от специалния прокурор, разследващ Тръмп

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс е получил призовка от специфичния прокурор, проверяващ някогашния президент Доналд Тръмп, заяви Ей Би Си нюз, цитирайки свои неназовани източници. Телевизията не прецизира защо е била връчена призовката, съобщи Ройтерс.

Бившият вицепрезидент Пенс е получил призовка от специфичния прокурор Джак Смит, който управлява следствието за опитите на някогашния президент Тръмп и последователите му да анулират резултатите от изборите през 2020 година, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на добре осведомен източник.

Призовката на Пенс като част от следствието на специфичния прокурор е била връчена през последните няколко дни, добавя източникът, поискал да резервира анонимност заради сензитивното естество на тематиката.

Необикновената опция, че някогашният вицепрезидент вероятно може да свидетелства против някогашния си началник в престъпно следствие, се появява в миг, когато Пенс обмисля дали да издигне кандидатурата си против Тръмп за президентските избори през 2024 година

Двамата се отчуждиха един от различен откогато навалица от последователи на Тръмп щурмува Капитолия на 6 януари 2021 година в опит да бъде анулирана загубата му от президента демократ Джо Байдън, отбелязва Асошиейтед прес.

 

И някогашният консултант на Доналд Тръмп по националната сигурност Робърт О'Брайън е получил призовка от специфичния прокурор Джак Смит, заяви Си Ен Ен, като се базира на собствен източник, съобщи Ройтерс.

Смит води следствие за класифицираните документи, открити в имението на някогашния президент във Флорида " Мар а Ларго ", както и за опитите на Тръмп да бъдат анулирани резултатите от изборите през 2020 година

Главният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд назначи Смит за специфичен прокурор през ноември предходната година, с цел да управлява следствията против Тръмп. Това стана скоро откакто Тръмп разгласи, че ще взе участие в конкуренцията за номинацията на Републиканската партия, с цел да се кандидатира още веднъж за президент на изборите през 2024 година, напомня Ройтерс.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР