Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън отбеляза първа победа в

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън отбеляза първа победа в
Коментари Харесай

Джо Байдън спечели първи вот, закани се на Доналд Тръмп

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън означи първа победа в конкуренцията за президентската номинация на Демократическата партия. Той завоюва първичните избори в Южна Каролина през вчерашния ден, като по този начин се утвърди като основен противник на любимеца Бърни Сандърс и съобщи, че е подготвен да победи Доналд Тръмп през ноември.
Според резултатите от 85 % от изборните региони, Сандърс е втори с 20 % от вота, надалеч зад Байдън (49 процента). След като остана едвам трети, макар 20-те милиона $, които изразходва локално за акцията си, милиардерът Том Стайър разгласи, че се отхвърля, още преди да завърши преброяването на бюлетините.
" Благодаря, Южна Каролина ", написа Байдън в Туитър. Вие издигнахте Бил Клинтън, Барак Обама до президентството ", сподели Байдън под аплодисментите на своите последователи в Кълъмбия, столица на щата, в който някогашният вицепрезидент се радва на мощна поддръжка на огромното афроамериканско население. " Само преди няколко дни пресата и познавачите бяха оповестили нашата акция за мъртва, само че довечера стана ясно, че сме напълно живи. Сега, с помощта на всички вас - сърцето на Демократическата партия, ние спечелихме, и спечелихме съкрушително с помощта на вас. Сега вие изпратихте нашата акция по пътя към успеха над Доналд Тръмп ", сподели 77-годишният Байдън, представен от 24 часа.
Победата в Южна Каролина, която вдъхна живот на акцията му, беше извънредно нужна, откакто той остана четвърти и пети в Айова и Ню Хемпшър и трябваше да се задоволи с второто място в Невада, надалеч зад Сандърс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР