Бившият вицепрезидент на Еквадор Хорхе Глас е върнат в затвора

...
Бившият вицепрезидент на Еквадор Хорхе Глас е върнат в затвора
Коментари Харесай

Бившият вицепрезидент на Еквадор е върнат в затвора

Бившият вицепрезидент на Еквадор Хорхе Глас е върнат в пандиза в град Гуаякил, откакто беше изписан от болница. Това оповестяват от Reuters през днешния ден по данни на организацията за пандизите SNAI.

" В сходство с оценките, осъществени от (болничния) личен състав, жителят към този момент демонстрира допустими параметри на здравето в естествени граници ", удостовери SNAI в изказване, като увери, че физическата целокупност на Глас ще бъде предпазена.

Тази седмица юристите на Глас показаха паника, че той не е съумял да приказва с правния си екип. Те неведнъж са изявявали предизвестия, че животът на политика може да бъде в заплаха в пандиза.

" Вчера те блокираха влизането ми във военноморската болница, което значи, че хуманните правила, интернационалните и националните закони са били нарушени ", съобщи юристът Едуардо Франко Лоор, като добави, че е подадена молба за освобождението на Глас.

Правителството на Еквадор заяви за доказателства, че Глас е възнамерявал да избяга, само че спомагателна информация не е предоставена досега.

Генералният секретар на Организацията на американските страни Луис Алмагро съобщи на среща през вчерашния ден, че нападението не може да бъде целесъобразно от вътрешните закони: " Да го приемеш значи да изтриеш с един удар най-основен закон. "

Видео клипове от вътрешността на посолството, излъчени по време на ежедневната конференция на мексиканския президент Лопес Обрадор през вчерашния ден, показват, че еквадорските чиновници са употребявали груба мощ при ареста на Глас.

" Не можем да позволим нещо сходно да бъде подценено. Няма да мълчим ", уточни Лопес Обрадор. По негови думи видеото ще бъде употребявано в настояването на Мексико Международният съд на Организация на обединените нации да поеме случая.

Припомняме, че Хорхе Глас беше задържан в петък при полицейска акция в мексиканското посолство в столицата Кито, където той се укриваше от декември. В понеделник той е бил отведен във военноморска болница, откакто службата в пандиза заяви, че той отхвърля да яде храната, предоставена в пандиза.

Акцията и последвалия арест на Глас ескалираха разногласието сред Еквадор и Мексико, като това накара Мексико да приключи дипломатическите връзки с Еквадор и провокира рецензии от страни в и отвън района.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР