Бившият вицепремиер в mравителствата на Стефан Янев и Гълъб Донев

...
Бившият вицепремиер в mравителствата на Стефан Янев и Гълъб Донев
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: В последните 15-тина години посоката във футбола ни е само една – надолу

Бившият вицепремиер в mравителствата на Стефан Янев и Гълъб Донев – Атанас Пеканов, разяснява изборния Конгрес на Българския футболен съюз, на който още на първи тур бе определен Георги Иванов-Гонзо за нов президент на централата. Пеканов, който е някогашен министър по ръководство на европейските средства и някогашен чиновник на Европейската централна банка, бе препоръчан от Димитър Бербатов за член на неговия Изпълнителен комитет.


Ето какво написа Атанас Пеканов в своя Фейсбук профил:

„ Помня като през вчерашния ден гола на Мартин Петров против Холандия под изобилния дъжд на " Васил Левски ", попадението на Даниел Боримиров против Шалке. Тогава имаше огромни европейски вечери и на ЦСКА и други от именитите ни тимове. Това са незабравими мемоари за доста българи. За страдание, това са в общи линии последните огромни положителни страсти за футболните почитатели у нас, като се изключи някои от достиженията на Лудогорец, които не желая да подценявам.

В последните 15-тина години посоката е единствено една – надолу. Националният тим мина от положение, в което мереше сили наедно с тимове като Чехия, Хърватия и Белгия (държави със сходно по мярка население, които в това време станаха измежду най-силните тимове в света) до това да играе на кантар с Люксембург, Беларус и Гибралтар. Клубните тимове, като се изключи Лудогорец, не съумяват да надграждат. Българските футболисти в чужбина също не са доста. Не бих споделил, че и инфраструктурата е в съвършено положение.

Благодаря на Димитър Бербатов и екипа му, че ме поканиха вероятно да бъда част от техния Изпълком. Те са хора, които могат да заразяват с ентусиазма и отдадеността си и да служат за образец за младежите в България, и които желаят футболът ни да е мощен и на интернационално равнище. Защото сами са постигнали доста и са видели всичко в този спорт. Вярвам, че с този екип, формиран от експерти и уважавани хора от разнообразни сфери, със познания, опит и качества, можеше да се помогне на българския футбол – да дадем убеденост и мотивация, както и чисто техническата и управническа работа, тъй че България да се завърне на едно по-достойно място.

Съжалявам, че болшинството делегати очевидно са удовлетворени от настоящото положение на най-обичания спорт у нас и взеха решение да продължим с още от същото. Едва ли управническите фрагменти, които са управлявали и до момента, ще дават нещо кой знае какъв брой друго – в случай че ще да чакаме и 10 години в надграждане на успехите над Гибралтар.

Все отново триумф на Георги Иванов. Всички обичаме футбола и желаеме положението да е друго. Дано досегашният механически шеф на БФС да успее да реализира радикална смяна в ръководството, която е нужна, с цел да се отлепим от безспорното дъно, до което достигнахме “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР