Бившият вицепремиер и министър на финансите Асен Василев отрече да

...
Бившият вицепремиер и министър на финансите Асен Василев отрече да
Коментари Харесай

Асен Василев отрече да получаваме руски газ чрез посредници

Бившият вицепремиер и министър на финансите Асен Василев отхвърли да получаваме съветски газ посредством медиатори пред БиТиВи.

" Г-н, дано да ги извади и покаже ", сподели Василев.
 Валентин Николов: Няма заплаха България да остане без газ
Валентин Николов: Няма заплаха България да остане без газ

Трябва да се направи разбор на контракта с Газпром, тъй като вредата към този момент е нанесена

Запитан получаваме ли съветски газ сега и по каква скица Василев отговори, че това е въпрос към " Булгаргаз ".

" Доколкото знам, за последните месеци газ от " Газпром Експорт " не е получаван . Всеки ден сме си изпращали поръчката и на идващия ден не сме получавали количествата. Това е процедура, която наложихме от момента, в който едностранно беше спрян договорът , с цел да може до края на годината, докато изтече контракта, да сме си изпълнили на 100% клаузите, които би трябвало да извърши. След което можем да си предприемем арбитражните дейности за това, че отсрещната страна не си е изпълнила отговорностите, изясни някогашният финансов министър.
 И
И " ИТН " упорства за диалози с " Газпром "

Според Станислав Балабанов и азерският газ е съветски

По думите му когато " Газпром " е спрял да извършва доставките, газ е имало . Нямаше ограничавания за потребителите, подвигна се тогава цената от 140 на 160 лева на мегаватчас. Следващият месец падна отново на 140 лева .

" При нас бяха най-черните сюжети какво ще се случи, в случай че стане, недай Боже, " Чернобил " -2, какво ще стане, в случай че се болести реколтата, какво ще стане, в случай че спре газа, петрола, в случай че се затвори Босфора. От тази позиция имаше много бърза реакция и нямаше прекъсване на потреблението ", сподели Василев.
 Кризисният щаб открехва затръшнатата врата към
Кризисният щаб открехва затръшнатата врата към " Газпром "

Еленко Божков: Всяка една алтернатива би трябвало да се употребява, " без значение каква стихия ще ни брули "

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " съобщи, че сега получаваме цялостния размер на азерски газ.

" Заварихме азерския газ на 30%, сега получаваме цялостния размер азерски газ. Тези 30% ги получаваме по истинската контрактувана цена, а останалите ги получаваме по цената , на която бихме получавали съветския газ. Ще стартираме и тях да ги получаваме на по-ниската цена сега, в който се издаде акт 16 на връзката с Гърция, изясни той.

Василев добави, че ръководството на кабинета на Кирил Петков били оставили страната с 2 милиарда лева по-нисък дълг, в сравнение с са го заварили през декември. На въпроса дали " Продължаваме промяната " ще се яви дружно на изборите с " Демократична България " Василев отговори: " Все още събираме и проучваме данни. Абсолютно прагматичен ще бъде метода към решението дали дружно бихме взели повече мандати, в сравнение с поотделно ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР