Бившият вицепремиер и евроминистър в служебните правителства на Стефан Янев

...
Бившият вицепремиер и евроминистър в служебните правителства на Стефан Янев
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Слуховете за партията ми са силно преувеличени

Бившият вицепремиер и евроминистър в служебните държавни управления на Стефан Янев Атанас Пеканов внесе конкретизиране в слуха, че е готвен за водач на нов политически план, дело на тинк-танк от " Дондуков " 2 на президента Румен Радев. Въпреки че още предходната седмица младият технократ се опита да развенчае мита с малко фейсбук обръщение, през днешния ден още веднъж самичък повдигна тематиката. И назова спекулациите мощно пресилени, само че не ги отхвърли изцяло.

" През последните дни в общественото пространство се завъртяха голям брой спекулации с името ми. Благодаря доста за вниманието и интереса на медиите. Но желая да ви кажа, че слуховете за моя партия са мощно пресилени.

Завърнал съм се безусловно предпочитано към университетските ми задания, надалеч от политиката.
Работя още веднъж по тематики, които считам, че имат голямо значение, въпреки от време на време да наподобяват теоретични и чисто механически ", написа Пеканов в профила си в обществената мрежа. И добави:

" От една страна в границите на научните ми разработки, които бях оставил встрани за известно време. Те касаят въздействието на настоящата парична политика на централните банки върху приходите на другите групи от популацията - посредством нови и детайлни данни за всички семейства в Еврозоната и разнообразни модели можем да разберем по какъв начин и кой печели и кой губи от настоящата парична политика и тя да бъде по-добре съобразена, с цел да оказва помощ на болшинството от жителите.

Изключително основни през тази година са и решенията във връзка с бъдещето на Пакта за непоклатимост и напредък - това са европейските фискални правила и цялостната визия за икономическата архитектура на Европейски Съюз, по която от години измежду специалистите се разискват най-различни оферти за промени. Такива промени ще бъдат нужни с цел да могат фискалните правила да дават отговор на действителностите на 21-ви век.

Промените са назряли на европейско равнище и са основни и за дълготрайното битие на еврото. Те ще би трябвало да бъдат решени в идните месеци и европейските институции и страните-членки ще би трябвало да заемат ясни позиции за това по какъв начин виждат бъдещето на европейската икономическа политика и интеграция.

Винаги съм на линия за полемики по тези тематики, за значимите диспути по европейските въпроси, в които България също би трябвало да бъде дейна. Те може и да наподобяват технократски, само че в действителност значително ще дефинират икономическото развиване на страните-членки през идните години, и по този метод - благоденствието на техните жители ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР