Бившият вече шеф на ДАИ-Пазарджик, който вкара служителите си в

...
Бившият вече шеф на ДАИ-Пазарджик, който вкара служителите си в
Коментари Харесай

Шефът на ДАИ, вкарал превантивно екипа си в затвора, пак осъди Автомобилната администрация

Бившият към този момент началник на ДАИ-Пазарджик, който вкара чиновниците си в пандиза превантивно против корупцията в системата, още веднъж осъди Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “. На сбогуване Владимир Добрев оспори сполучливо последното си дисциплинарно наказване „ Порицание “, наложено малко преди да напусне системата. Засега – неокончателно, пред Административния съд.

Санкцията е с претекст „ извънредно неприятно осъществяване на служебните отговорности “. При осъществената инспекция е открито, че един от инспекторите е съставил акт за нарушаване, а издаденото след това наказателно разпореждане е със сбъркана точка – вместо 5 е посочено 4. Заради неверната правна подготовка нарушителят апелира и печели делото в Районния съд в частта за сбърканата точка. В претекстовете се показва още, че без значение кой е подготвил наказателното разпореждане, отговорност за законосъобразността носи органът, който го е издал. Последиците от това нарушаване била загуба на доходи в размер на 2000 лв..

Свидетел по делото обаче, който от 2013 година до момента изписва наличието на наказателните постановления, дава показания, че за задачата се употребява компютърна стратегия. В нея основанията излизат в падащо меню. Служителят признава, че може да е позволил техническа неточност и вместо 5 да е написал 4. На същата дата имало общо 4 акта, а наказателните постановления били издадени след 3-4 месеца. За цялата 2017 година актовете били 236, постановленията – 229, споделя още очевидецът.

В оспорената заповед в действителност не е открито несъблюдение на служебни отговорности, показва в претекстовете си арбитър Христина Юрукова. Не може да се направи извод, че Добрев е нарушил написаните в длъжностната характерност отговорности, изброени в 50 пункта. Издал е наказателно разпореждане. Обжалването е употребявано като субективна интерпретация.

Заповедта за дисциплинарно уволняване е анулирана, а Автомобилната администрация е наказана да заплати разноските по делото – 500 лв. за адвокатски разходи на някогашния си чиновник.

През декември 2017 година Добрев завоюва друга правосъдна борба с държавното ведомство. Поводът бе, че е завел чиновниците от екипа си в пандиза, с цел да им покаже какво ги чака, в случай че вземат подкупи. След ексцентричното образование някои изпаднали в нервозен срив и подали докладни против него. В резултат на това беше осъден с намаляване в служба за 6 месеца, само че апелира сполучливо и тази глоба.

Ексшефът на ДАИ няколко пъти е уволняван дисциплинарно, след което е печелил делата и се е прибирал победоносно на поста си. Докато на 15 януари не реши да напусне системата, което обаче очевидно не е поставило завършек на войната му с Автомобилната администрация.

Не се знае какъв брой държавни пари са изхарчени за тези правосъдни борби, само че за интервалите, до момента в който е бил уволнен, са му изплатени 38 заплати, без да ги е проработил.

До 27 април 2006 година Добрев е бил практикуващ юрист в Пазарджишката гилдия, демонстрира информация в регистрите на организацията. Тогава се е отписал по свое предпочитание, само че се води практикуващ. Вероятно скоро ще се върне към тази своя активност, в случай че се съди по пост в персоналния му профил във Facebook от 1 март.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР