Бившият вече изпълнителен директор на ВМЗ – Сопот Иван Иванов

...
Бившият вече изпълнителен директор на ВМЗ – Сопот Иван Иванов
Коментари Харесай

Бившият шеф на ВМЗ Иван Иванов е бил некомпетентен да ръководи завода

Бившият към този момент изпълнителен шеф на ВМЗ – Сопот Иван Иванов се оказва незапознат да заема длъжността, тъй като не схваща от индустриалната активност на завода. Той няма нищо общо с военно-промишления комплекс на страната, разясниха пред Скандал от синдикатите. Той и лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова са водили военния цех към банкрут, разясниха предходната седмица синдикатите. Според тях поради другарите са пропуснати изгоди в размер на над 100 млн. лева за последните 2 месеца от ВМЗ. За задачата прокуратурата би трябвало да проверява бездействието им.  

Иванов става комичен, тъй като не е правист и не е способен по конституционно право. Къде му е компетентността да приканва към антиконституционни дейности и да оспорва ролята на институциите. В качеството си на какъв другарят Иванов се изрича срещу конституционния ред и институтите на властта.

От оповестения доклад на ВМЗ за първата половина на 2022 година излиза наяве, че финансовите резултати внезапно се усъвършенстват и това е преди ръководството на Иванов, който застъпи при започване на юли. Заводът съвсем утроява оборота си и отбелязва осемцифрена облага по отношение на загуба за същия интервал на предходната година. Приходите доближават 218.6 млн. лева, което е растеж от 184.1% по отношение на първото полугодие на 2021 година В отчета се показва още, че за второто полугодие се чакат контракти и поръчки за осъществяване в размер на 250 млн. лева, които още веднъж са подписани преди Иванов.  

Интересното е, че внезапният скок в резултатите на ВМЗ идва през второто тримесечие, когато изпълнителен шеф беше Иван Стоенчев, който от през днешния ден още веднъж е върнат в компанията. Той беше освободен от Корнелия Нинова, като главният мотив за смяната бяха влошените финансови резултати - нещо, което в този момент данните опровергават.

През последните 5-6 месеца се откриха огромни благоприятни условия пред ВМЗ-Сопот, те не се употребяват, като държавните предприятия бяха сложени на колене от Корнелия Нинова. Вместо да берат плодовете на високото търсене, да съберат пари за вложения, за обновления. Сега е моментът да се модернизират и да усвоят нови технологии - той беше изтърван.  

 

 

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР