Бившият вътрешен министър от ГЕРБ Младен Маринов ще трябва да

...
Бившият вътрешен министър от ГЕРБ Младен Маринов ще трябва да
Коментари Харесай

Бившият вътрешен министър Маринов е извикан на разпит в МВР

Бившият вътрешен министър от ГЕРБ Младен Маринов ще би трябвало да се яви на разпит в Министерство на вътрешните работи, научи "Сега ". В края на предходната седмица Министерство на вътрешните работи популяризира видео запис, изработен със специфични разследващи средства, по какъв начин някогашният министър на вътрешните работи е бил на среща с хора на Маргините и Митьо Очите дружно със Станислав Недков-Стъки и притежателите на "Делта гард ".

Беше оповестено и че Главна дирекция "Национална полиция " ревизира по какъв начин автомобил на компанията "Изамет " от следствието "Осемте джуджета " е станала благосъстоятелност на дъщерята на Маринов. Разпитът му би трябвало да обясни това. Насрочването на разпита му следва, като ще бъде викана и щерка му.

Призовката за Маринов е била връчена мината сряда на брачната половинка му. Тя е била за четвъртък следобяд. Маринов обаче се обадил по телефона и обяснил, че е ангажиран с акцията, само че в понеделник, т.е. през днешния ден ще се обади да каже по кое време ще се яви. И до момента обаче не го е сторил, нито подвига телефона си, научи "Сега " от Министерство на вътрешните работи. Ако не бъде открит, Маринов предстои първо на санкция, а по-късно и на наложително довеждане.

Дъщерята на Маринов също е имала призовка за предишния четвъртък, само че тя обяснила, че юристът й е ангажиран за тогава и ще се обади в понеделник. По същия метод досега не се е обадила, нито дава отговор на телефона си.

Димитър Спасов и Марин Русев, които до неотдавна притежаваха дружно охранителната компания "Делта гард " (от 29 октомври сдружението е еднолична благосъстоятелност на Русев) са призовани в ГДБОП за през днешния ден. Освен за абсурда "Осемте джуджета " се чака те да бъдат питани и за изнесеното от правосъдния министър Иван Демерджиев. Той описа по какъв начин е бил заплашван от Спасов с основния прокурор Иван Гешев, подал е сигнал в прокуратурата, само че и до момента не е изяснено дали с името на основния прокурор е злоупотребено.

Спасов, който се яви през днешния ден в ГДБОП, разяснява пред публицисти, че не познава Младен Маринов. Той упрекна правосъдния министър Иван Демерджиев в неистина и го прикани да се явят дружно на детектор на лъжата. По думите на Спасов Демерджиев желал да се издигне в кариерата с неистини. "Познавам го като юрист на рейдъри, който се пробваха да обсебят един фотоволтаичен парк, благосъстоятелност на китайски вложител ", сподели Спасов. Версията на Спасов е, че Демерджиев го е питал дали знае кой е той. "Аз му споделих, че съм го виждал по малкия екран в митингите против основния прокурор. Отсега нататък го чакат доста проблеми правосъдния министър ", сподели Спасов.

Според него "има поети задължения за нашето прилепяне и елиминиране. Независимо от всички инспекции и институционалния напън, потегли процедура за лишаване на лиценза (за охранителна активност на "Делта гард ", бел. ред.), тъй като ми скалъпиха някакво обвиняване ".

Спасов заплаши, че "всички, които са забъркани в репресиите, ги чакат тежки дни в правосъдната зала. Няма да оставим никой да живее умерено след огромните неистини за сдружението ".

Миналата седмица на разпит в ГДБОП поради "Осемте джуджета " беше и някогашният началник на столичното разследване Петьо Петров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР