Бившият вътрешен министър и екс-шеф на ДАНС Цветлин Йовчев коментира

...
Бившият вътрешен министър и екс-шеф на ДАНС Цветлин Йовчев коментира
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Има тенденция към десен екстремизъм в България. Положението тепърва ще ескалира

Бившият вътрешен министър и екс-шеф на ДАНС Цветлин Йовчев разяснява актуални теми в предаването " На фокус " по " Нова телевизия ".

Желанието на западните страни по мое време бе всички мигранти да бъдат пропускани, само че и регистрирани на наша територия. Европейска комисия не се е отказала от това си желание, само че натъртва на граничния надзор. Европейски Съюз не желае да не позволяваме бежанците, а да ги оставим в България. Това сподели за " На Фокус " някогашният вътрешен министър и някогашен началник на ДАНС Цветлин Йовчев.

По думите му Нидерландия трансферира вътрешнополитическия си проблем на открито. " За да се привлекат хората сега, е нужно да има човек, който да им опише приказка, да им даде визия по какъв начин би трябвало да наподобява обществото и да им уточни пътя до такава степен. С противните послания не се печелят избори, мнозина се спънаха в този камък. Включително и Политическа партия ", счита той. 

Според него имаме наклонност в обществото - подбудени от несигурността, хората са склонни да се лишат от свободите си, с цел да получат сигурност. " Все повече виждаме носталгия към интервала преди 1989 година Има усилване на крайнодесния екстремизъм. В годишния отчет на ДАНС има регистрирана такава наклонност в интернет пространството.Тепърва ще има ескалация и усилване. В тази обстановка може да излезе политически индивид, който въз основата на популизъм да притегли интерес. В резултат на рецесията от ден на ден са гласовете за по-осезаема интервенция на страната в стопанската система ", проучва обстановката специалистът.

Относно мигрантската рецесия Йовчев показа, че и през 2013 година е имало напън. " От Европейска комисия ни споделяха да не стопираме мигрантите. Така да се подкрепят хората, които се нуждаят от протекция. Не всички пресичащи границите обаче са бежанци. С тях влизат и доста рискови хора. България е дребна страна и не сме в положение да приемем безконечен брой бежанци. 90% от напъните за Шенген би трябвало да са ориентирани към дипломацията. Трябва да отделим запас, а и да желаяме помощ за защита на границата ", означи Йовчев. И дефинира въпросът " Gemcorp " като стеснителен, въпрос на неведение от някогашните ръководещи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР