Бившият външен министър Соломон Паси съжали, че София е изпуснала

...
Бившият външен министър Соломон Паси съжали, че София е изпуснала
Коментари Харесай

Соломон Паси пожела следващата среща Тръмп - Ким Чен-ун да е в София

Бившият външен министър Соломон Паси съжали, че София е изпуснала семейството на историческата среща сред водачите на Съединени американски щати и Северна Корея, само че изрази вяра това да се случи с втората им среща. По думите му България е единствената европейска страна, която има действителен принос за връзките на Северна Корея с останалия свят. Той обясни, че става дума за събитие през 2007 година, по време на неговия мандат отпред на Министерство на външните работи. Тогава " сполучливата българска задача докара до доброволното сриване на кулата за охладителна вода на нуклеарната установка в Йонбьон и това беше наш триумф, който за жалост Европейски Съюз не припозна ", разяснява Паси в сряда пред бТВ.

" Ако преди 11 години Европейски Съюз беше приел концепцията на България да бъде по-активен в договарянията със Северна Корея, имаше огромна възможност срещата сред Доналд Тръмп и Ким Чен-ун да е в София, а не в Сингапур ", означи той.

" Смятам, че ще бъде доста позитивно за страната ни идната среща сред двамата водачи да е в София ", продължи оптимистично някогашният външен министър.

Той обясни и какви сметки са си правили водачите на Съединени американски щати и Северна Корея преди срещата и по какъв начин и на двамата им се е получило: " Целите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп са да бъде избран отново през 2020 година и да получи Нобелова премия за мир, която най-вероятно ще показа с Ким Чен Ун. Общата цел на двамата е " аз ти давам всичко, в случай че ти ми дадеш всичко ", което в последна сметка ще се случи ".

" Ким Чен-ун желае да се среща с Тръмп колкото се може по-често, по-възможност всеки месец. Дори изтече информация, че идващия месец възнамеряват среща в Пхенян. Втората цел на Ким е Северна Корея да подпише кротичък контракт със Съединени американски щати, а третата е Ким да остане доживотен водач на Северна Корея, което наподобява много допустимо ", изясни Паси.

" Този септември Ким Чен-ун ще посети Съединени американски щати за присъединяване на Общото заседание на Организация на обединените нации и това ще се случи за първи път с водач на Северна Корея ", продължи той.

Паси разяснява и скандалното решение на американския президент да не подпише общата декларация, призната от водачите на Г-7 на последната им среща: " Тръмп им сподели, че има личен дневен ред, само че те му дадоха отговор, че ще наложат цени за производства, които се вършат в щати, които са подкрепили Тръмп на изборите, тъй че ще бъдат селекционирани ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР