Бившият външен министър и екскмет на Лондон Борис Джонсън е

...
Бившият външен министър и екскмет на Лондон Борис Джонсън е
Коментари Харесай

Борис Джонсън поема управлението на Великобритания

Бившият външен министър и екскмет на Лондон Борис Джонсън е новият водач на Консервативната партия на Англия . Той ще размени Тереза Мей на поста министър-председател и ще поеме ръководството на страната, написа " Гардиън ".

Oколо 160 000 членове на Консервативната партия гласоподаваха в продължение на няколко седмици за лъчение на нов водач на торите.

На специфична гала от партията оповестиха, че за Борис Джонсън са дали своят вот 92 153 консерватори , а за сегашния външен министър Джереми Хънт - 46 656 тори.

Така Джонсън е спечелил 66% от гласовете.

Общо 159 320 консерватори са имали право на глас . Има 509 невалидни бюлетини. Избирателната интензивност е 87,4%.

В тирада след успеха Борис Джонсън призна, че Хънт е бил сложен противник. По думите му външният министър е цялостен с отлични хрумвания , част от които счита да употребява. Той благодари на премиера Тереза Мей за ръководството й.

Бившият кмет на Лондон авансово се отбрани, че ще има хора, които ще слагат под въпрос решението за избирането му .

Няма човек или партия, която да има монопол над мъдростта, счита той и добави, че консерваторите имат най-хубавите инстинкти. Джонсън счита, че партията би трябвало да сдобри два конфликтни инстинкта още веднъж: инстинктът да работи с другите и инстинктът сама да ръководи. Той повтори мотото на акцията си: Брекзит, обединена Англия и загуба за Джереми Хънт.

По-рано през днешния ден министърът на образованието Ан Милтън подаде оставка, защото е срещу Брекзит без договорка с Европейски Съюз. През уикенда финансовият министър Филип Хамънд и правосъдният министър Дейвид Гаук оповестиха, че имат намерение да подадат оставка по същата причина.
 Приключва гласуването измежду торите за избор на нов министър председател на Англия
Приключва гласуването измежду торите за избор на нов министър председател на Англия

Но преди да завърши гласуването в 17,00 часа локално време сър Алън Дънкан, министър от външното ведомство, подаде оставка като митинг

Очаквайте детайлности!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР