Бившият управител на Одеска област и бивш президент на Грузия

...
Бившият управител на Одеска област и бивш президент на Грузия
Коментари Харесай

Бившият грузински президент Саакашвили става вицепремиер на Украйна

Бившият шеф на Одеска област и някогашен президент на Грузия Михаил Саакашвили одобри предлагането на украинския президент Володимир Зеленски да заеме поста вицепремиер по въпросите на промените в държавното управление на Денис Шмигал, съобщи ТАСС.

" Приех предлагането на президента Зеленски ", сподели през днешния ден Саакашвили преди срещата си с членове на фракцията на партията " Слуга на народа ". Той посочи, че Зеленски му е упълномощил " да се занимава с договарянията с МВФ ", защото в Украйна се стигна до " пагубна обстановка в стопанската система ".

Саакашвили акцентира, че Украйна се нуждае от доста по-голяма помощ от страна на интернационалните финансови институции, като добави, че освен това не би трябвало да се минават алените линии, без да прецизира какви са те. " Подкрепям интеграцията на Украйна в интернационалната общественост, и естествено, също ускорената интеграция на Украйна в Европа, само че съгласно нашите условия ", акцентира Саакашвили.

Той се разгласи още за ексцентрични ограничения, за усилване на работата с Народното събрание, ограничение на въздействието на олигарсите и за освобождение на украинския бизнес, който съгласно него се намира сега във феодална взаимозависимост от страната. Саакашвили разкритикува досегашната политика на Украйна и съобщи, че всичко, което се е предписание през последните 30 години " в стопански смисъл не работи и би трябвало да се прави тъкмо противоположното ". Той даде обещание също да показа пред украинския парламент " стратегия за неотложни промени ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР