Бившият тютюнев склад на бул. Христо Ботев срещу Сточна гара

...
Бившият тютюнев склад на бул. Христо Ботев срещу Сточна гара
Коментари Харесай

Складът на Сточна остава само фасада

Бившият тютюнев склад на бул. " Христо Ботев " против Сточна гара би трябвало да бъде съборен, само че притежателите на парцела са длъжни да запазят фасадата откъм булеварда. Това е мнението на комисията от Националния институт за паметниците на културата, която тези дни е участвала на оглед на страховитата постройка.  

До притежателите на някогашния склад ще бъде изпратено документално наставление, след което те могат да подхващат действителни дейности, заяви за " Марица " кметът на регион " Централен " Георги Стаменов. Комисията пристигна по негово искане, защото складът попада в архитектурно-историческата зона " Филипопол - Тримонциум - Пловдив " и без координиране с НИНКН не може да се събори. Фасадата откъм ул. " Авксентий Велешки " няма архитектурна стойност, смятат специалистите от НИНКН.

Сагата с порутената постройка без прозорци, порти и покрив продължава с години. Собствениците на склада са компаниите на Лиляна Моравенова и Момчил Момчилов. Заповедта на кмета на " Централен " за събарянето му беше обжалвана в съда и до момента в който магистратите се произнесат, постройката продължи да се разрушава. Преди няколко месеца съсобствениците най-сетне са се разбрали между тях да влагат, откакто разчистят терена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР