Бившият тютюнев склад на бул. Христо Ботев 51 в Пловдив

...
Бившият тютюнев склад на бул. Христо Ботев 51 в Пловдив
Коментари Харесай

Бившият тютюнев склад на бул. Христо Ботев 51 в Пловдив вече не съществува, скоро го възстановяват

Бившият тютюнев склад на бул. " Христо Ботев " 51 в Пловдив към този момент не съществува. Сградата бе разрушена към 22,00 ч. нощес, часове откакто служебният министър на културата проф. и шефът на НИНКН арх. Петър Петров бяха извикани по неотложност персонално да избавят различен склад - на ул. " Г. М. Димитров " 29, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Минеков дойде повторно на пожар в града и се зарече, че няма да разреши разрушаването на някогашните тютюневи хранилища. Заяви, че ще изиска постройката на " Христо Ботев " 51 да бъде възобновена в първичния й тип. Министърът разгласи, че в 17,00 ч. отново ще е в Пловдив и ще се срещне с жителите, които пазят културното завещание. 

В късния следобяд през вчерашния ден, когато Минеков и Петров бяха на терен на ул. " Г. М. Димитров " кореспондент на медията ни се свърза с общинския пресцентър и попита ще има ли представители на локалната власт там. Отрицателният отговор не беше съпроводен от каквато и да е обосновка. 

Тази заран от община Пловдив въпреки всичко оповестиха, че канят медиите на конференция в 11 ч. през днешния ден. На нея се чака да бъде показана информация по отношение на тютюневите хранилища, както и идните действия за възобновяване на изгорелия покрив на ОУ " Душо Хаджидеков ". Обявено е, че ще участват кметът, заместник-кметовете и, кметът на регион " Централен ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР