Бившият турски премиер (2014 – 2016 г.) и настоящ лидер

...
Бившият турски премиер (2014 – 2016 г.) и настоящ лидер
Коментари Харесай

Ахмет Давутоглу: Корупционните практики пият кръвта на турската хазна


Бившият турски министър председател (2014 – 2016 г.) и сегашен водач на Партията на бъдещето (ПБ) Ахмет Давутоглу подлага на критика икономическата политика на страната и уточни две основни аргументи за девалвирането на националната валута - незнанието и корупцията, оповестява опозиционният в. " Сьозджу ", представен от Българска телеграфна агенция.

По време на посещаване в средиземноморския окръг Мерсин жител запита Давутоглу по какъв начин ще позволи казуса с отслабващата стойност на турската лира. В отговор водачът на ПБ съобщи, че има две съществени аргументи за спада на националната валута на Турция.

" Начело и на централната банка, и на хазната и финансите има некомпетентни хора, които не схващат тази работа ", съобщи той, напомняйки, че по време на неговото ръководство като министър-председател доларът е бил на стойност 2,80 лири.

" Втората причина са корупционните практики. Пият кръвта на хазната на тази страна. Ние ще спрем всичко това ", даде обещание Давутоглу.

Според някогашния министър-председател " истината ще излезе нескрито " при възможна полемика сред него и Ердоган по малкия екран. Давутоглу прикани за подобен спор сред двамата.

" Ако един ден седнем един против различен с Реджеп Ердоган и дискутираме, истината ще излезе нескрито. Но те не смеят ", сподели още той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР