Бившият треньор на Лудогорец и Левски - Георги Дерменджиев -

...
Бившият треньор на Лудогорец и Левски - Георги Дерменджиев -
Коментари Харесай

Георги Дерменджиев: И двата мача между Лудогорец и Левски ще бъдат много оспорвани

Бившият треньор на Лудогорец и Левски - Георги Дерменджиев - показа упованията си пред " Тема Спорт " за идните мачове сред двата отбора в шампионата и за Купата на България. 67-годишният експерт се изрече ласкаво за работата на Анте Шимунджа и Станимир Стоилов и направи прогноза какви дуели ни чакат. Той приказва и за възможностите на разградчани в плейофа от Лигата на конференциите против Андерлехт.

Г-н Дерменджиев, предстоят два дуела сред Лудогорец и Левски - по един за състезание и Купата на България. Какви са упованията ви от мачовете в Разград?

- Очакванията ми са да се получат два положителни мача с доста конспирация. Малко се наруши ритъмът на подготвителния процеси и дуелите на тимовете поради международното състезание. Левски имаха играчи с контузии и може би ще се завърнат за идните срещи с Лудогорец. При всички случаи ще се получат оспорвани дуели.
 Анте Шимунджа крои рокади за срещата с Левски
Анте Шимунджа крои рокади за срещата с Левски

Словенският експерт възнамерява по една смяна във всяка линия

Очаква се сините да хвърлят повече старания в мача за Купата на България в неделя. Вие на какво мнение сте?

- Да, има логичност мачът за Купата да е по-голям за Левски. Носители са на трофея, а това е и по-прекият път за класиране за евротурнирите. Но мисля, че сините няма по какъв начин да се откажат и от дуела за състезание. Смятам, че и двата мача ще бъдат доста оспорвани, тъй като в случай че столичани изгубят срещата си за Първа лига, ще изостанат доста в точково отношение и по тази причина ще желаят да реализират добър резултат.

Как си обяснявате тази серия на Левски от седем следващи мача без триумф в шампионата? Какво забелязахте в играта на сините в тези дуели?

- Имаше доста справедливи аргументи. Контузиите, които се получиха, и лимитираната пейка, с която разполага Станимир Стоилов, си оказват въздействие. В последна сметка тимът сподели доста усърдие и хъс в дуелите, само че това е футболът. Понякога е неправдив. За мен по този метод идните мачове с Лудогорец са непредсказуеми, а през предишния сезон Левски сподели доста положително лице против разградчани.

Какво ви прави усещане и в играта на Лудогорец, откакто през уикенда победиха с 2:1 Славия като посетител?

- Постигнаха сложен триумф, което още веднъж се дължи на нарушавания темп в тренировките и мачовете. Може би това оказва съществено въздействие, само че виждаме, че си завоюваха дуелите за шампионата и купата.
 Стоилов: Левски може да е горделив от работата, която свърши през годината
Стоилов: Левски може да е горделив от работата, която свърши през годината

" Изненада ме продължителноста на поредицата без победа "

Може ли да посочите по един футболист от двата тима, който да ви прави мощно усещане от началото на сезона?

- Трудно може избран състезател да се отличи, тъй като в даден мач един футболист може да изригне и да направи отличен дуел, а в идващия различен негов сътрудник. Haй-важно е самият тим да се усеща като добър колектив. Това е от голяма важност, а не обособеното показване на даден футболист.

Какъв конфликт очаквате и на аварийните скамейки сред Анте Шимунджа и Станимир Стоилов? Какво ви прави усещане от стиловете, които постановат двамата?

- Имат разлика в стила, на който залагат. Двамата са доста положителни треньори. Мъри Стоилов направи доста след завръщането си в Левски. Възроди тима и му съобщи огромна сила. Анте Шимунджа добър експерт и ясно си проличава стилът му на игра. Старае се да дава игрово време на всичките си футболисти и ги поддържа в кондиция, тъй като Лудогорец играе на три фронта. Не е елементарно да се прави това и за момента се оправя доста добре.

Може ли да определим дуела за Купата на България като край преди финала?

- Ще бъде доста сложен мач за прогнозиране и за мен няма изявен любимец в него. Двубой за авторитет, само че не мога да го дефинира като край преди финала, тъй като всеки идващ тим, който срещнеш в шампионата, желае да покаже себе си и да стигне до последния мач в конкуренцията.
 Нани ще пътува с Левски за Разград
Нани ще пътува с Левски за Разград

Малък е шансът обаче да се появи в игра

Харесва ли ви по какъв начин протича шампионата, откакто се резервира интригата и в двете половини на класирането?

- Има конспирация и това прави шампионата доста забавно. По-рано бях споделил, че може действително да се гледа битката, когато тимовете изравнят мачовете си. Много дуели бяха отсрочени и в този момент към този момент добиваме ясна картина за пролетта. Това предвещава конспирация. Хубаво е да го има това в шампионата и в борбата за челните места да са забъркани няколко тима, а освен два. Така отборите ще бъдат стимулирани да поддържат високо движение до края на сезона.

Какви са възможностите на Лудогорец в плейофа за Лигата на конференциите против тим от ранга на Андерлехт?

- Андерлехт е огромно име в Европа, само че това остана в предишното. Мисля, че белгийците са безусловно реализуем тим и се надявам, че Лудогорец ще успее да ги отстрани. Не считам, че Андерлехт е този класен отбор, който всички го познавахме.

За кой тим от Мондиал 2022 стискате палци? Харесва ли ви началото на шампионата?

- От самото начало сложих Бразилия като един от любимците, а включително влиза и Франция. Това, което видях в първите мачове, е, че селесао играе с доста мотивация и демонстрира, че са в Катар, с цел да стигнат до финала. Петлите също го направиха. Аржентина започва безгрижно и ще забележим по какъв начин ще се съвземат. Този мондиал е забавен и който не подходи с мотивация, среща огромна опозиция. Затова международното състезание е най-големият конгрес. Наблюдаваме стилове от разнообразни континенти, само че футболистите, които са от Топ 5 шампионатите в Европа са преуморени.
 Лудогорец с психоатака против Левски преди двата огромни мача
Лудогорец с психоатака против Левски преди двата огромни мача

Припомни на всички за 13-те турнирни победи над " сините " в Разград
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР