Бившият треньор на Левски Стефан Грозданов даде интервю пред Тема

...
Бившият треньор на Левски Стефан Грозданов даде интервю пред Тема
Коментари Харесай

Стефан Грозданов: Някои неща в Левски не са сериозни

Бившият треньор на Левски Стефан Грозданов даде изявление пред " Тема Спорт ", в което показа упованията си от сините напролет и какво е нужно на клуба, с цел да влезе още веднъж в борбата за купата. 77-годишният експерт изрече мнението си за предстоящите изходящи прехвърляния при столичани и работата на Николай Костов отпред на отбора.

Г-н Грозданов, какво очаквате от Левски напролет?

- Първо да направи добра подготовка, да види на кои футболисти ще се разчита през втория полусезон и да се привлекат нови играчи. Както непрекъснато четем, някои ще изоставен през зимата, значи би трябвало да им се намерят качествени заместници. След това би трябвало сините да подобрят играта си. Но за мен главното за Левски е, че би трябвало да направи всичко допустимо този Дамоклев меч, който виси застрашително - финансовите проблеми, да ги позволи. Това минава през изходящи прехвърляния. Да се вкарат допустимо повече пари по дълга към Национална агенция за приходите.

Той не им разрешава нито да взимат качествени футболисти, нито да задържат главните си играчи. Знаем, че има напън от медиите и почитателите, че сините би трябвало да се борят за първото място, само че до момента в който не се изчистят тези отговорности или огромна част от тях, няма да могат да създадат добра селекция и да са кандидат за купата. За страдание, по този начин се случи във футбола, че без финансови благоприятни условия не може да направиш огромни неща.

Да ви разбирам, че вярно в този момент Роналдо е трансфериран в съветския Ростов, а не е изключено да се стигне и до други продажби на съществени футболисти?

- Да, за мен е вярно. Колкото и необходим да е Роналдо на тима, не считам, че е извънредно качество и доста ще оказва помощ на Левски. Не единствено за него, а и за други футболисти важи това. Не би трябвало да се позволява Краев и Петрис да си отидат без пари, а е належащо да бъдат продадени. С тези средства могат да се вземат нелоши играчи.

Тогава към този момент може да се слагат по-високи цели. Но с непрекъснато висящия дълг няма по какъв начин да стане. Трудно Левски ще се пребори с по-добре финансирани клубове като Лудогорец, ЦСКА, Ботев Пловдив и така нататък Това е за положението на клуба, а футболно нещата ще си дойдат на мястото. Но в този момент не можем да приказваме по какъв начин ще наподобяват сините напролет, тъй като не знаем с какви футболисти ще разполагат.

Къде виждате потребност от усъвършенстване в играта?

- Тези футболисти, които останаха в тима, не са на това равнище, с цел да се изискват от тях огромни неща. През предходната година отборът бе изоставен от съществени играчи като Филип Кръстев, Георги Миланов, а към тях слагам и Ивелин Попов. Сега Краев се клатушка, може би поради желанието му да заиграе в чужбина. Но не е единствено той, а и нападателите. Единственият атакуващ състезател с равнище, който виждам, е Уелтон.

Бразилецът може да прави доста работа и има въображение. Другите, да ме извиняват, само че са доста по-ниска класа. Тези футболисти могат да играят в други тимове в България, само че няма да са в Лудогорец или ЦСКА. Съжалявам, че го споделям. Трябва да се вземат по-добри играчи от тези. За мен сините са отслабени в съпоставяне през предходната година.

Тези клатушкания са въз основата на това. Да не приказваме, че един тим би трябвало да има най-малко 6-7 играчи, да не споделяме запаси, само че необятна пейка, които могат да заменят титулярите. При Левски излизането на един или двама съществени футболисти мигновено се отразява. Не е съществено за подобен клуб.
 В Левски също гледат към Норвегия за нови
В Левски също гледат към Норвегия за нови

Десен бек е в полезрението на вековния клуб

Но всичко си зависи от финансовото положение. Според мен управлението прави стъпки, с цел да има успокоение. Необходима е по-качествена селекция от тази през лятото. Тук към този момент е въпрос на усет, наблюдаване на набелязаните играчи. Това, което го вършат огромните европейски тимове. В България Лудогорец има най-хубавата селекционна политика, няма какво да си приказваме.

Как оценявате работата на Николай Костов, който отнесе доста рецензии през есента?

- Прави всичко допустимо да закрепи тима. Но и той в дадени моменти е с вързани ръце. Когато излязат 2-3 съществени играчи и оставаш единствено с юноши, е мъчно да направиш боеспособен тим. Не че е рухнал отборът, само че не върви както всички желаят. Това е казусът, че няма финансова мощност.

От треньорска позиция по какъв начин си обяснявате решението Левски да изиграе 9 контроли по време на подготовката?

- Няма по какъв начин да се бъркаме в проектите на клуба. Може би се чакат да дойдат попълнения или футболисти на проби, на които да им се даде късмет да играят. Единственото обезпокоително е, че на първата подготовка не прочетох да се чакат нови играчи. До момента трябваше най-малко някой да е организиран, след което тимът да замине за Турция и да работи. Защо не става, не знам.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР