Бившият треньор на Левски Стефан Грозданов даде интервю пред Тема

...
Бившият треньор на Левски Стефан Грозданов даде интервю пред Тема
Коментари Харесай

Стефан Грозданов: Левски няма да изпусне птиченцето

Бившият треньор на Левски Стефан Грозданов даде изявление пред " Тема Спорт ", в което показа упованията си за реванша с ПАОК в Лигата на конференциите. Опитният експерт добре познава гръцкия футбол и съобщи, че сините има отличен късмет да отстранят двуглавите орли. Той се изрече доста ласкаво за играта на столичани и работата на Станимир Стоилов.

Г-н Грозданов, какви са упованията ви за реванша сред Левски и ПАОК в Лигата на конференциите?

- Живея в Гърция и проследявам непрекъснато пресата и радиото. Медиите са извънредно учудени от това, което се случи в първия мач сред двата тима. Заляха ПАОК с доста рецензии за представянето в София. Почти нищо не са видели от това лице, което се допуска, че би трябвало да има този отбор. Очаквам някаква реакция от гръцкия гранд и ПАОК да играе по-добре. Има някои футболисти, които ще бъдат разполагаем на Разван Луческу в реванша. Един от тях е капитанът Виейриня. Със сигурност ще има и още най-малко един или двама нови играчи от мача в София. Гърците са шокирани от това, което стана на " Герена ". Очаквам птиченцето, което е кацнало на рамото на футболистите на Левски и Станимир Стоилов, да не го изпускат. Имат огромна опция да отстранят ПАОК. Поначало в България сме хора на крайностите и обичаме да величаем. Винаги се слагаме в ролята на новобранци. Не съм на това мнение, че ПАОК е някакъв свръхотбор. Мое мнение е, че Олимпиакос, АЕК Атина и Панатинайкос предходната година се показаха като игра доста по-добре от двуглавите орли. Да не ги възхваляваме толкоз доста. При положително показване на Левски, несъмнено, би трябвало и малко късмет, е вероятен триумфът.

Ще повлияе ли и съществуването само на почитатели на ПАОК, откакто знаем каква е атмосферата на " Тумба "?

- Идвали са в Солун тимове, които въобще не са се интересували от атмосферата на стадиона, и са отстранявали ПАОК. Присъствал съм на такива мачове. Справяли са се с това. В последна сметка публиката не може да подаде прекрасен пас или да означи гол.

Какво ви направи усещане в играта на Левски в първата среща?

- Сините имаха и извънреден късмет, че поведоха в резултата още в първата минута. Всеки тим, който направи това, трансформира образа си и добива криле. Левски игра доста устойчиво и дисциплинирано. Представи се добре във всяко едно отношение. Постави ПАОК в тежко състояние. Гърците си мислиха, че ще създадат нещо малко и ще вкарат гол. Само че с тези старания, с които подходиха, се видя, че нищо не могат да създадат. Трябваше да надвишат равнището си. Левски ми направи доста положително усещане. Ако се повторят нещата от първия мач, ще бъде доста мъчно за ПАОК да в профил сините. Да, във футбола сме виждали какви ли не обстановки, само че не би трябвало да се излиза със боязън и мисли, че имат против себе си несломим тим. Малко надвишихме цената на гръцкия отбор. Имали скъпи футболисти и се класирали на четвъртфинал в Лигата на конференциите... Наблюдавам ПАОК, тъй като това е обичаният тим на Северна Гърция. Най-гледаният отбор е и съм виждал в него доста положителни неща, само че и много слаби.

Направи ли ви усещане някой състезател на сините, който бе водещият при триумфа в първия мач?

- Направих коментар преди дни в едно гръцко радио и споделих, че Левски победи, тъй като бе тим. Имаше групов дух, дисциплинираност и себераздаване. С това завоюваха сините. Докато ПАОК, в който има играчи, които би трябвало да са по-добри от тези на Левски, с нищо не демонстрираха, че са тим. Просто играха сами за себе си. Не мога да посоча някой от сините, който да е бил решителен. Целият отбор игра прелестно. Има попадения в селекцията на Станимир Стоилов, които евентуално ще се развиват още по-добре.

Колко бе решаваща и ролята на Станимир Стоилов преди и по време на дуела?

- Няма какво да боравим с клишета, само че е доста огромна. Успя да наложи своя жанр на работа. Това е добре за един треньор, когато му се даде независимост на деяние. Има си визии и когато никой не му застава на пътя и не му се меси се виждат резултатите. Мъри добре знае кое е добре за тима. Мисля, че този отбор на Левски последователно ще се развива още повече с времето. Да оставим настрани проблясъците, които имаше за Купата на България и в този момент в първия мач с ПАОК. Говоря за поредно нанагорнище на по-високо равнище.

Какви са наблюденията ви в българското състезание? Къде виждате Левски през този сезон?

- За разлика от предишните години виждам Левски в битката за челните места. Лудогорец продължава положителния си път. Може би слабостта на сините идва от това, че не разполагат с огромен брой футболисти, с цел да може в тежките моменти, когато би трябвало да се играят мачове през три дни, Мъри да редуцира състава си. Това е преимущество за Лудогорец. Иначе в игрови проект не виждам разградчани да са кой знае какъв брой напред. Но в това да разполагат с няколко играчи на един пост и да могат да вършат промени в точния миг, това е разликата. Левски към този момент се е доближил до Лудогорец, само че в шампионата тази къса пейка ще изиграе решаваща роля, тъй като Мъри няма да може да прави промени.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР