Бившият треньор на Левски Славиша Стоянович даде интервю за Тема:

...
Бившият треньор на Левски Славиша Стоянович даде интервю за Тема:
Коментари Харесай

Славиша Стоянович: В дербито не излизаш да играеш красиво, а за да спечелиш

Бившият треньор на Левски Славиша Стоянович даде изявление за " Тема: Спорт ", в което приказва за безконечното дерби. Ето какво сподели експертът:

Г-н Стоянович, към този момент гледахте онлайн Левски на Петър Хубчев - в реванша с Ружомберок, какви разлики откривате в тима?

- Постепенно Хубчев прави сериозен тим. Вижда се доста дисциплинираност и физическа мощ. Това е положително. Мисля, че в случай че се привлекат още един-двама играчи, Левски ще има пo-завършено лице. Хубчев най-добре знае какво му е належащо. Може би крило или попълнение в отбрана.

Кои футболисти ви вършат най-силно усещане?

- Много се веселя за Станислав Иванов, тъй като него и Юруков имах намерение да ги натрапвам. Стаси демонстрира израстване. Паулиньо пък стартира да демонстрира играта, която може. Преди известно време беше попаднал в голяма дупка, само че в този момент стартира да работи съществено. Горанов също ми наподобява добре. В един миг беше в рецесия, само че в последните два-три мача е много постоянен и играе на равнище. По-добре ми наподобява и Нуно Рейш. За Живко Миланов пък няма какво да разясняваме. Отличен капитан.

Вие спечелихте постоянно дерби с 1:0. Какъв съвет бихте дали на Хубчев, за който в този момент следва дебют в мач номер едно?

- В дербито не излизаш, с цел да играеш красиво, а с цел да спечелиш. Ще има доста нерви. И на ЦСКА не им е лесна обстановката. Може би методът на Левски би трябвало да е малко по-спокоен, по-прагматичен. Левски е на първата позиция, само че конфликтът ще е извънредно тежък. Не бива да се губи централизация и да се вършат нелепости като това някой да получи червен картон. Когато има страсти, хората се поддават, само че е нужно да се контролираш в подобен мач.

Кой може да реши дербито?

- Всеки може, в това число бранител. Даже нормално в дербитата изпъкват играчи, които по принцип са на втори проект. А тези, към които имаме най-големи упования, не вършат нищо изключително. Искам да забележим прекрасен мач, цялостен с страсти и победа на Левски.

Бранителят Виталис Максименко призна, че е имал диалози с Левски. Вие го познавате чудесно, той е национал на Латвия под ваше управление...

- Наистина го познавам чудесно. Рядкост са играчите с добър ляв крайник. Ще забележим. Ако в Левски преценяват, че може да им е от изгода... Той е добър състезател. Но да не забравяме, че фланелката на Левски се носи доста мъчно от всички. Максименко е постоянен състезател в националния тим, има много опит в доста отбори в Европа.

Кой от младите го чака положително бъдеще?

- Радвам се, че Юруков и Станислав Иванов ги пускат. Имам доверие и в Мартин Петков. Това са юношите, в които виждам вероятност да създадат сериозна кариера. Но едно е теорията, друго са практиката и манталитетът. Ситуацията се трансформира всеки ден. Всичко, което си приказваме през днешния ден, на следващия ден към този момент може да не е настоящо. Ето, в този момент е забавно да забележим какво ще стане с Костов. Той беше голмайстор на шампионата, само че се контузи и не се знае по какъв начин ще се показа през този сезон.

Вие бяхте отписали Нашименто, само че в този момент той получава втори късмет при Хубчев...

- Нашименто е добър механически състезател. В оня миг, в който аз бях треньор, той беше постоянно контузен. Изпусна подготовката, включи се на втория месец. Не беше квалифициран както би трябвало и нямаше по какъв начин да покаже всичко, което знае. Сега виждам, че стартира да играе постоянно. Ако е подготвен, в случай че има физическа мощ, може да е от изгода.

Получава се и алтернатива за върха на офанзивата, само че сякаш Робърта печели мястото на този стадий?

- Робърта съм го гледал единствено в два мача, тъй че не мога да изкажа изрично мнение. Има някакви качества. От нападателите в Левски постоянно се чака да вкарват във всеки мач. Ако Робърта бележи доста, е ясно, че ще бъде любим на публиката. В противоположен случай...

За край - каква е обстановката в националния тим на Латвия, където ваш асистент е Асен Букарев?

- Правим реорганизация на тима. Имаме тригодишен проект. Има по-силни тимове в нашата квалификационна група. Сега имаме мачове с Австрия и Македония. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР