Бившият треньор на Левски и Славия Емил Велев даде интервю

...
Бившият треньор на Левски и Славия Емил Велев даде интервю
Коментари Харесай

Емил Велев: Няма място за оправдания в Левски

Бившият треньор на Левски и Славия Емил Велев даде изявление пред " Тема Спорт ", в което показа упованията си преди днешното дерби сред двата тима. Кокала, както е прочут измежду почитателите, уточни кой влиза като любимец в дуела. Той означи основния състезател на сините от началото на сезона и засипа с похвали новия треньор на белите Иван Колев.

Г-н Велев, следва дерби сред Славия и Левски. Кой ще излезе краен победител от дуела на " Овча купел "?

С оглед на моментното положение на двата тима считам, че Левски е в доста по-добра форма, и чакам победа за сините. Но, въпреки това, Славия направиха треньорска смяна, което в един миг ще даде плюс на тима, тъй като футболистите ще бъдат доста повече стимулирани да се потвърдят пред Иван Колев. В годините обратно знаем, че двата отбора вършат хубави дербита, оспорвани и нерядко Славия е побеждавала Левски. Но в този миг везните клонят към безапелационен триумф на сините.

В един миг тези победи на Левски в последните минути няма ли да изиграят неприятна смешка на тима?

Виждаме, че когато мачовете са на " Герена ", съперникът на Левски се прибира в личната си половина и е доста мъчно да се развиват офанзивите. Единствено самостоятелната класа на Уелтън допринася значително сините да печелят трите точки. Много е значимо да имаш подобен водещ футболист, който от една-две обстановки да построи нападението и да подаде решаващия пас.

Доколко Левски е подвластен от представянето на Велтон?

Виждаме, че сега отборът е доста подвластен от Велтон. Той е ексцентричният състезател. С една дума - бразилец. Притежава чудесна експедитивност и към този момент изпреварва всички бранители, против които се изправи от началото на сезона. Не знам по какъв начин ще бъде в идващите мачове и несъмнено ще дойдат по-тежки дуели. Славия ще има упоритости да нападна при семейството си и ще се отворят повече пространства и за другите бързи футболисти на Левски.

Славия се спря на Иван Колев, който познава чудесно ситуацията в " Овча купел "...

Да, беше треньор на Славия и за мен е добър експерт. Смятам, че ще успее да стимулира добре играчите за идния мач с Левски. При всички положения белите ще желаят да завоюват точки, защото се намират в доста нежелано състояние в таблицата. Това е малко учудващо за Славия, тъй като през последните години тимът се движеше добре в шампионата и купата.

Колко огромна неточност беше назначението на Хосе Мари Бакеро, който не познаваше ситуацията в българския футбол?

Докато на даден ментор не му се даде опция да работи и да го видят, няма по какъв начин да предположим какво ще бъде. Но като виждам, и в треньорската му кариера не е построил даден тим и не е реализирал триумфи. Стават неточности, само че за това си е виновен Венци Стефанов.

Как ще коментирате думите на Николай Костов към почитателите след триумфа над Етър за митинга и спирането на мача поради димки и факли?

Това постоянно го е имало, дали в изблик на наслада или някакъв митинг. На мен в никакъв случай не ми е предписание усещане. Така се основава футболна атмосфера. Спомням си, когато бях треньор на Локомотив Пловдив и играхме край за купата против Лудогорец (б.а. - през 2012 година орлите завоюваха трофея с 2:1 в Бургас) и водехме с 1:0. През цялото второ полувреме се спираше играта поради такива неща. Има го това във футбола. Не мисля, че тези бомбички, димки и ракети са накъсвали темпото. Когато съдията даде сигнал да се възобнови играта, даже си по-свеж.

Как ще наподобява Левски в сгъстения цикъл, който следва, и сложните мачове със Славия, Лудогорец и ЦСКА, които следват?

В едно състезание би трябвало да играеш против всичките тимове. Стратегията би трябвало да е направена към този момент от треньорското управление. Как, какво и с кой да играят. Дали с повече юноши или чужденци. Плюс това вярно бе оповестено, че ще се гони шампионска купа и продобиване на купата. За тези цели би трябвало да имаш подготвен тим във всевъзможен цикъл. Не би трябвало да има опрощение, че са играли сряда, след това събота и отново в средата на седмицата. Левски има добър тим с качествени играчи.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР