Бившият треньор на Иртиш (Павлодар) Димитър Димитров даде интервю за

...
Бившият треньор на Иртиш (Павлодар) Димитър Димитров даде интервю за
Коментари Харесай

Херо: Мъри често казва, че съм негов учител

Бившият треньор на Иртиш (Павлодар) Димитър Димитров даде изявление за Sports.kz. Специалистът приказва за контролата Казахстан - България (1:2) и означи, че под управлението на новия селекционер Станимир Стоилов тимът е в положение да увеличи доста резултатите си. Мога да поздравя казахстанците за положителната игра. Особено ми хареса второто полувреме, в което Казахстан показва отличен надзор над топката и изглеждаше доста по-добре от българите. Не го чаках. Бях прелестно впечатлен и сюрпризиран. След почивката България игра под опциите си, само че това не ги оправдава, показа Димитров за начало.

- С други думи, след почивката България е понижила оборотите?

- Сигурно, само че за това заслугата е на Казахстан, който игра доста добре: нападателно, контролираше топката и сътвори доста положения.

- В последна сметка, заслужена ли беше успеха на България?

- По мое мнение, резултатът не е неправдив. Това е футбол. Всичко се случва.

- Кого може да отличите от тима на Казахстан?

 Лудогорец и Херо са определени за тим и треньор на месеца @@@

- Видях много нови играчи, млади момчета. Лично мое мнение е, че най-хубавият беше Исламхан.

- Може ли Станимир Стоилов да реализира триумфи с тима на Казахстан?

- Знаете, че аз съм в доста близки връзки със Стоилов. Той постоянно споделя, че аз съм негов преподавател. Изключително ми е прелестно, само че не това е значимото. Ние с него сме другари, и аз постоянно го поддържам. Нямам никакви подозрения, че той е треньор от доста висока класа. Сигурен съм, че скоро Казахстан, ще усъвършенства играта си.

- Как би било допустимо това, като се има поради, че равнището на изпълнителите в националния тим не е толкоз високо, колкото на играчите, с които той разполагаше в Астана?

- Стоилов доста държи на дисциплината и има личен жанр. Когато играчите се раздават на 100% и съблюдават тактическа дисциплинираност, мисля, че имат благоприятни условия, които в последна сметка ще им разрешат да се реализиран положителни резултати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР