Бившият треньор на Григор Димитров, Патрик Муратиглу направи подробен анализ

...
Бившият треньор на Григор Димитров, Патрик Муратиглу направи подробен анализ
Коментари Харесай

Патрик Муратоглу: Роджър Федерер задържа инициативата с агресивни удари

Бившият треньор на Григор Димитров, Патрик Муратиглу направи обстоен разбор на играта на Роджър Федерер. В момента той разяснява аспектите от играта на Australian Open:

 Роджър Федерер се класира за 1/2-финал на Australian Open 2018 без изгубен сет
Роджър Федерер се класира за 1/2-финал на Australian Open 2018 без изгубен сет

Швейцарецът имаше проблеми против Томаш Бердих единствено в първата част

" В кой миг експанзията става прекалено много? През годините Роджър Федерер непрекъснато пробва да откри отговора на този въпрос. На тазгодишния Australian Open 75% от разиграванията в мачовете на швейцареца продължиха по-малко от 5 удара. Това е доста повече спрямо Рафаел Надал (58%) и Марин Чилич (69%)

Сервисът на Роджър несъмнено му оказва помощ в това отношение. Той е осъществил 81% от точките си на първи сервиз и 62% от тези на втори сервис, който от своя страна е с 5 км/ч по-бърз, в сравнение с беше на миналогодишния Australian Open.

 Снимка 335260
Източник:

Но това, което прави играта на Федерер в действителност рискова за съперника, е способността му да комбинира този сервис с следващ нападателен разяснява Муратоглу.

" Това, което е още по-удивително, е способността на Федерер да принуждава съперниците си да му връщат топката по комфортен за него метод след втория сервис. Това се е случило в 63% от случаите. За сметка на това Роджър към този момент не се усеща толкоз удобно да нападна от дълбочина. След пласиран втори сервис той е отиграл едвам 16 топки зад линията на корта, от които е осъществил единствено 40%.

Когато обаче нападна от рамките на корта, той е осъществил 74% от точките си, а при офанзивите от форхенд този % нараства до 83%. Това е повода Роджър Федерер да продължава да играе на такава висота.

Независимо от ретура на съперника, той задържа самодейността с нападателни удари при всяко отиграване. Федерер осъзнава, че на неговата възраст и при игра на такава настилка е значимо да приключваш разиграванията допустимо най-бързо ", приключи способния си разбор опитният експерт.

 Снимка 335987
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР