Бившият треньор на Барселона Роналд Куман не е останал впечатлен

...
Бившият треньор на Барселона Роналд Куман не е останал впечатлен
Коментари Харесай

Куман: Напуснах Барса при 8 точки изоставане, сега са двойно повече

Бившият треньор на Барселона Роналд Куман не е останал впечатлен от работата на заместника си Шави Ернандес. Нидерландецът бе уволнен от каталунците в края на октомври предходната година. Под управлението на Чави Барса имаше мощен интервал, само че последните седмици записа три следващи домашен загуби.

"Когато напуснах, изоставахме с осем точки от водача. Сега изоставането е съвсем двойно по-голямо ", съобщи Куман. В момента Барса изостава на 15 точки от Реал Мадрид, който води безапелационно в Ла Лига. "Има някои усъвършенствания. Привлякоха трима атакуващи играчи ", добави той.

"Ситуацията в Барселона, като тим и клуб, е същата, като тази, която беше, когато аз бях там. Това значи, че промяната на треньора не постоянно значи усъвършенстване. Боли ме от обстановката в клуба, само че от 1 януари аз съм треньор на Нидерландия ", сподели още Куман.

"Ако губиш домикински мачове, има причина. Това е действителността в Барселона през днешния ден. Те имат потребност от време, с цел да се върнат там, където бяха. Трябва да се мисли дълготрайно, да има поддръжка към треньора. Искам Шави да получи поддръжката, от която има потребност. Треньорът не е единственият, който носи отговорност. Аз не получих огромна поддръжка от президента на клуба, само че се надявам те да са се поучили и да поддържат Шави ", разяснява наставникът.

Той приказва и за проблемите, които срещна, до момента в който беше на "Камп Ноу ": "Мога да напиша книга. Толкова неща ни се случиха. Коронавирусът, нямахме президент за известно време, трябваше да давам отговор на всевъзможни въпроси, не можехме да притеглим играчите, които искахме, проблеми с Феърплея, без Лео Меси, останахме без Гризман в последния ден на трансферния пазар. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР