Бившият топмодел Карла Бруни призова жените да си правят редовно

...
Бившият топмодел Карла Бруни призова жените да си правят редовно
Коментари Харесай

Карла Бруни: Една от всеки осем жени ще има рак на гърдата като мен

Бившият топмодел Карла Бруни прикани дамите да си вършат постоянно мамография. „ Една от всеки осем дами ще има рак на гърдата сходно на мен самата ”, написа в инстаграм брачната половинка на Никола Саркози. На селфито си пред огледало тя демонстрира своята рентгенова фотография и пропагандира дамите да употребяват за контролни прегледи последните дни на октомври. Това е месецът, отдаден на предизвикването на повече сензитивност към предварителната защита на болестта.

Не за пръв път родената в Торино преди 55 години италианка пропагандира дамите към профилактика. Неотдавна в друга своя обява в инстаграм Карла описа, че преди 4 година е разкрила, че има израстък на гърдата и че в резултат на това се подложила на хирургическа интервенция, на радио- и на хормонална терапия. „ Следвах нормалния метод за лечението на този вид израстък ”, написа Бруни. 

Тя добави, че била късметлийка, тъй като когато го разкрили, ракът й към момента не бил нападателен. „ Защо не беше нападателен? Чисто и просто, тъй като не е имал време да стане подобен...На процедура всяка година на една и съща дата отивам на мамография ”, изясни брачната половинка на някогашния френски президент. За да провокира сензитивност към казуса, итало-французойката стартира съдействие с Института по онкология на гърдата в Париж. „ Ако не си правех това проучване всяка година, в този момент щях да бъда без лявата си гърда ”. Бруни заключава, че с това известие в обществените мрежи не има намерение да споделя за персоналния живот и за детайлностите от здравето си, заради което много се колебала, преди да го напише. Карла добави, че желае да насочи фундаментално обръщение до дамите да си вършат мамография всяка година. „ Вашият живот зависи от това ”, уверена е Бруни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР