Бившият тенисист номер едно в света Борис Бекер се надява

...
Бившият тенисист номер едно в света Борис Бекер се надява
Коментари Харесай

Бекер: Искам да гледам кръв, сълзи и пот в тениса, а не компютри

Бившият тенисист номер едно в света Борис Бекер се надява играчите да не се трансфорат в безчувствени машини " след предизвестието на ATП, че ще има по-строги санкции за неприятно държание на корта и гневни прояви.

Александър Зверев беше изпъден от шампионат в Акапулко през февруари, откакто разруши ракетата си в съдийския стол по време на дрънканица от хули, до момента в който Ник Киргиос беше санкциониран за изблиците си в Индиън Уелс и Маями предишния месец.

Бекер, който също постоянно изпускаше нервите си по време на кариерата си, сподели, че спортът се нуждае от играчи, които да демонстрират страсти на корта.

"Имах щастието да играя във време без обществени медии и микрофони на корта. Днес е по-трудно за играчите. Всичко е изложено на показ, което не е по мой усет. Тенисът е развлекателен спорт. И аз не желая да виждам компютри и машини на корта. Трябва да има страсти, малко кръв, пот и сълзи " сподели 54-годишният Бекер, който завоюва шест трофеи от Големия шлем на сингъл, Евроспорт Германия.

Световният номер 7 Каспер Рууд който през днешния ден загуби на Мастърса в Монте Карло от Григор Димитров, е на противоположно мнение и смята, че неспортсменското държание няма място в тениса.

"Подобни прояви притеглят вниманието към тениса единствено по отрицателен метод. Невъздържаните играчи получават огромни санкции, само че това очевидно за тях това наподобява няма значение ", сподели норвежецът пред Евроспорт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР