Бившият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън се връща

...
Бившият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън се връща
Коментари Харесай

Бившият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън обявява изненадващо завръщане в състезанията

Бившият международен първенец във Формула 1 Дженсън Бътън се връща зад кормилото, откакто взе участие в Световния шампионат за устойчивост идната година.

43-годишният остарял, който завоюва купата във F1 през 2009 година с Brawn и се състезава в над 300 Grand Prix, се записа в Hertz Team JOTA и ще кара Porsche 963 в най-високия клас хиперколи.

Бътън се състезава в Le Mans 24-часово съревнование по-рано тази година и се появи в 2018-19 WEC за SMP Racing, само че в този момент се съгласи да се ангажира с цялостен сезон с осем дати.

Той сподели на www.fiawec.com: „ Вълнувам се да се състезавам с Hertz Team JOTA в Световния шампионат за устойчивост през 2024 година дружно с моите съотборници Оливър Расмусен и Фил Хансън. И двамата към този момент имат доста опит в надпревари за устойчивост и това е основно.

„ Състезанията за устойчивост са свързани с екипна работа и няма по-добър тим от Hertz Team JOTA, който да се изправи против огромните производители на хиперколи. Вече чакам с неспокойствие първото съ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР