Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал продължава

...
Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал продължава
Коментари Харесай

Надал не остави шансове на Федерер и е на финал в Париж

Бившият международен номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал продължава похода си към 12-та купа в шампионата от Големия шлем " Ролан Гарос ", откакто победи изрично швейсцарската легенда Роджър Федерер с 6:3, 6:4, 6:2 в полуфиналите на конкуренцията.
 Надал: Да играя с Федерер на Ролан Гарос е нещо особено
Епичният конфликт сред двамата бе белязан от изключително тежки условия на централния корт " Филип Шатрие ", където през днешния ден властваше мощен вятър. Въпреки пречещите условия Рафа и Маестрото откриха метод това да не им въздейства и демонстрираха тенис на доста високо равнище.

Двубоят стартира чудесно за Надал. Той бързо поведе с 3:0. Федерер върна бързо пробива, само че незабавно по-късно за повторно загуби подаването си. Този път Надал не позволи съмнение и затвори - 6:3.



След почивката Федерер стартира с пробив за 2:0. Последва обаче бърз рибрейк в идващия гейм. В края Надал приключи с нова серия от три следващи гейма за 6:4. Третият сет не предложи огромна конспирация. Надал проби за 2:1 и задържа задатъка си.

" Днес обстановката на корта беше необикновена. Топката беше доста сложна за управление, пробвах се да се аклиматизирам по-добре. ключът към триумфа беше вторият сет, в който Федерер поведе с пробив.

Знаех, че би трябвало да го върна, тъй като в случай че беше станал резултатът 1:1 сета, тогава мачът можеше да се развие по напълно друг метод. И двамата изпитвахме проблеми с вятъра, знаех, че би трябвало да съм нападателен и да не му разрешавам да управлява разиграванията ", сподели Надал секунди след успеха.

Във финала, който би трябвало да се играе в неделя, Матадора ще играе с спечелилия от втория полуфинал, в който лидерът в главната скица Новак Джокович ще играе с миналогодишния финалист Доминик Тийм.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР