Бившият страж на ЦСКА Ивайло Петров-Пифа е част от отбора,

...
Бившият страж на ЦСКА Ивайло Петров-Пифа е част от отбора,
Коментари Харесай

ЦСКА вече е по-стабилен от Китайската стена, на Герена опитват да избегнат неизбежното

Бившият пазач на ЦСКА Ивайло Петров-Пифа е част от тима, който завоюва последната шампионска купа. Той познава чудесно ситуацията на " Българска войска ", защото по-късно бе и в треньорския щаб, а за известно време работи и в школата. Петров се съгласи да разяснява за " Тема Спорт " до какъв брой са огромни шампионските шансове на алените:

Ивайло, за първи път от доста години интригата в шампионата е толкоз огромна, само че ЦСКА като че ли е тимът или по-скоро клубът в напредък - нов вложител, развиване към " Българска войска ", победна серия... Как очаквате да продължи борбата за шампионката купа?

- Аз съм уверен, че тази година ЦСКА ще стане първенец и това ще бъде едно прелестно продължение на всичко хубаво, което се случва в клуба. Гриша Ганчев е човек, който извършва обещанията си и ще построи нов стадион, а с новият вложител ЦСКА става по-стабилен от Китайската стена. Няма по-добро нещо от това, че двама съществени предприемачи, които обичат спорта да си подадат ръка и да стартират да работят в името на една идея. Новият сътрудник в ръководството и до в този момент влагаше и помагаше финансово под формата на реклама, само че с придобиването на 40% от акциите нещата стават още по-сериозни. Пред ЦСКА предстоят доста хубави дни.
 Снимка 562948
Лудогорец като че ли са в развой на създаване на нов тим, защото бяха много дейни на трансферния пазар, а ЦСКА резервира играчите си и прибави единствено Тобиас Хайнц. От тази позиция кой от двата тима е в по-добра позиция?

- Лудогорец постоянно са имали положителни футболисти и ширина в състава, само че считам, че ЦСКА сега превъзхожда като дух в съблекалнята и като сработеност сред играчите. Виждате, че тимът работи като пестник. Играчите към този момент се познават чудесно и това, че се резервира гръбнакът е отлична вест. С Хайнц се прибави класа и се надгради.

Миналата година по това време първенецът към този момент бе явен, а в този момент Лудогорец е в ролята на преследвач. ЦСКА ли подвигна равнището или в Разград има оттегляне?

- ЦСКА надгради несъмнено и тук ще се върна към едни думи на Нестор Ел Маестро, които съм запомнил. Той споделяше, че първенец се става не в огромните мачове, а назад - против по-непретенциозните противници. Видяхме, че ЦСКА стартира да печели тъкмо тези срещи и по тази причина съм сигурен, че тимът ще стане първенец.

До какъв брой позитивните вести от " Армията " свързани със стадиона и новия вложител могат да дадат подтик в спортно-технически аспект?

- Не. Според мен това няма да окаже въздействие в спротно-технически проект и няма да повлияе на представянето на тима. Основната мотивация и най-големият подтик е това, че носиш фланелката на ЦСКА. Да, всичко друго е плюс за футболистите, само че най-сериозният тласък те получават от името на клуба.

А завръщането на публиката какъв брой огромен подтик е?

- Тук нещата са от голямо значение. ЦСКА затвори кръга. Сега всички са едно цяло - футболисти, треньори, управление, почитатели... Ако би трябвало да го дам като прегледен образец - имахме една гума, само че беше спаднала, а в този момент се изпълни с въздух и няма кой да спре аления болид.

ЦСКА изигра доста мощни 30 минути в Стара Загора, направи добър мач против Ботев Пловдив, само че незабавно по-късно зацикли против Септември. Въпреки това бе реализиран най-малък триумф с 1:0. Тези амплитуди могат ли да бъдат притеснителни или това са по този начин наречените шампионски победи?

- Точно за това говорех доскоро. ЦСКА сподели, че е подготвен да стане първенец в тези мачове. И няма значение по какъв начин. Никой няма да помни, в случай че си играл красиво, само че не си победил. Върнете се към последната купа. В какъв брой мача стигахме до победи с по един гол разлика. Някой помни ли го това? Тук играе роля и настройката. Когато следва дерби е елементарно. Тогава играчът става от сън и към този момент е подготвен да се хвърля на терена. Когато се играе против противник като Гигант Съединение има разпределяне, подхожда се по-лежерно. Това е обикновено, само че значимото е, че футболистите демонстрират нрав на спечелили, а това е най-важно за крайната цел.

Как оценявате постъпката на Матей против Септември, тъй като този гол докара до доста полемики?

- ЦСКА търпи какви ли не удари в последните 12 години. Смятам, че в този момент казусът се преекспонира. Какво толкоз е станало? Нямаше нарушаване на разпоредбите. Ако имаше някакво съществено нарушаване на феърплея, то съм уверен, че Саша Илич щеше да накара играчите да пуснат попадение, само че не виждам съображение за това. Моето мнение е, че в случай че се беше случило с различен тим, то нямаше да се вдигне толкоз звук.
 Тобиас Хайнц: Можем да станем първенци, Саша Илич ни въодушевява
Тобиас Хайнц: Можем да станем първенци, Саша Илич ни въодушевява

" Докато побеждаваме, Лудогорец не може да ни настигне "

Може би малко се неглижира фактът, че Густаво Бусато прави доста мощен сезон и няколко негови намеси бяха решителни. Каква е оценката ви представянето му?

- Смело мога да заявя, че Бусато няма еднакъв на Балканския полуостров, когато приказваме за игра един на един. Той несъмнено е най-хубавият вратар в България и ще има съществена заслуга за спечелването на купата. Бусато се трансформира в една съществена част от шампионския пъзел.

Неговият контракт още веднъж изтича, само че той наподобява съсредоточен върху играта си. Как се реализира това?

- Бусато е извънредно предан на футбола и ЦСКА човек. Аз персонално бях очевидец по какъв начин подходи предходния път, когато бе в такава обстановка. Тогава работех с него. Той ми сподели какви предложения има. Бяха от съществени тимове и за съществени пари, само че той не се разконцентрира. Остана правилен на ЦСКА. Има играчи, които стартират да мислят за бъдещето си, да звънят на сътрудници, да се отнасят в друга посока. Густаво е благополучен в София и нямам доверие в този момент да мисли за нещо друго.

Предстои мач с Локо Пд...

- Няма да е елементарен мач, само че ще е поредна стъпка към купата.

Сякаш Левски вървят по пътя на ЦСКА по времето на Александър Томов - смятате ли, че ще могат да избегнат чистилището?

- На " Герена " от две години пробват да избегнат неизбежното. Фенове, акции, акции... В последна сметка скоро ще пристигна моментът, в който няма да имат ход. Вече се носят всякакви клюки из футболните среди...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР