Бившият столичен кмет и служебен министър- председател Стефан Софиянски е

...
Бившият столичен кмет и служебен министър- председател Стефан Софиянски е
Коментари Харесай

Мажоритарен вот за премиер и министри, иска Софиянски

Бившият столичен кмет и длъжностен министър- ръководител Стефан Софиянски е основал нова Конституция дружно с група съидейници. Гостът изясни в " Денят ON AIR ", че сегашната е остаряла и не подхожда на проблемите, които има в днешното общество и ръководство.

Софиянски предлага България да бъде разграничена на райони и да има второ равнище на самоуправление.

" В момента най-голямата партия в Народното събрание избира министър-председателя, а той назначава министри. Ние предлагаме да бъде въведена мажоритарна изборна система, с която да се избира министър-председател и министри. Така всеки ще стои с името и биографията си ", безапелационен е някогашният столичен кмет пред Bulgaria ON AIR.

Според него президентът сега няма съвсем никаква функционалност и единствено провокира кавги.

" Противоречието сред президент и държавно управление се появява тогава, когато президентът няма доста функционалности, а държавното управление пък има свръхфункции. Президентът има право на несъгласие - това обаче е отричане, което не ни би трябвало. Заковани сме на последното място във всички ранглисти и би трябвало да променим това ", сигурен е Софиянски.

Бившият кмет съобщи, че в новата конституция се планува президентът да има повече законодателни начинания - да може да предлага решение за дадени противоречиви текстове.

Според него всички компетенции на президента, Народното събрание, държавното управление, кметовете и регионалните шефове би трябвало да бъдат по-ясни и всички да се допълват.

" За да се развиваме, ръководещите би трябвало да си спомагат, а не да се управляват едни други. Изобщо би трябвало да се смени цялата философия на ръководство ", добави гостът.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР