Бившият старши треньор на и Масимилиано Алегри изрази желание да

...
Бившият старши треньор на и Масимилиано Алегри изрази желание да
Коментари Харесай

Алегри: Искам да опитам във Висшага лига

Бившият старши треньор на и Масимилиано Алегри изрази предпочитание да поеме клуб от британската футболна Висша лига. 53-годишният Алегри, който е незает, откакто напусна торинския гранд в края на сезон 2018/2019 след извоювани пет следващи трофеи в калчото, беше свързван с мениджърските позиции в и. Също по този начин той е и първенец на Италия и с Милан през 2011 година.

" Искам да опитам във Висшата лига. В Италия бях четири години в Милан и пет години в Ювентус. Сега чакам още веднъж да работя в калчото, въпреки че е мъчно в този миг, или в Англия ", разяснява той.

" Английският футбол непрекъснато се усъвършенства, тъй като в него работят доста задгранични експерти. Във Висшата лига играта в този момент е доста по-усъвършенствана и доста по-тактическа, само че също по този начин следва и традициите на Острова. Получава се добър баланс сред духа на британския футбол и актуалния тактически метод и качествата на новите съвременни треньори ", добави Алегри.

Италианският познавач дефинира и Байерн Мюнхен като най-силните тимове в Европа сега и призна, че е огромен обожател на наставника на мърсисайдци. " Клоп прави изключителна работа, тъй като Ливърпул съумя да откри верния баланс при него. Всяка година те усъвършенстват тима си. Ливърпул има бързи, технични, физически здрави футболисти, които разполагат и със страховит темперамент ", счита Алегри.
Премиър лийг 11 кръг, неделя 6 декември  Ливърпул 21:15предстои  Уулвърхамптън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР