Бившият старши треньор на Черно море Георги Иванов-Гонзо проговори за

...
Бившият старши треньор на Черно море Георги Иванов-Гонзо проговори за
Коментари Харесай

Гонзо разкри защо се раздели с Черно море и похвали ръководството на моряците

Бившият старши треньор на Черно море Георги Иванов-Гонзо проговори за първи път два месеца, откакто подаде оставката си. Той си потегли от " Тича " на 21 септември след няколко неубедителни резултата, върхът на които бе отпадането от шампионата за Купата на България от Монтана.

" Никой не ме е притискал да си потеглям. Аз самичък взех решение да напусна. След четири загуби един заслужен човек би напуснал, без да чака да го уволнят. Освен това, когато си депозирам оставката, го върша, тъй като съм анализирал обстановката, проблемите и съм взел трезво решение. Не съм от тези, които си пишат молбата за овакантяване с тайното желание да ги спрат и да скъсат оставката им. Това не е мъжка постъпка. Мъжката постъпка е, когато в действие влезе поговорката: " Казана дума, хвърлен камък ". Колкото до слуховете, че е имало протест, ще отговоря единствено с усмивка! ", сподели Гонзо пред Блиц.

Той  призна, че за първи път е усетил, че нещата в в отбора не вървят след загубата във Варна с 1:4 от Септември. " Тогава ни анулираха два гола. Започнах да чувствам, че нещата не вървят, че куцат. Но си споделих, че може да е нещо краткотрайно. След това няколко наши футболисти бяха извикани в националните тимове – в мъжкия, младежкия и юношеския. Хасани пък получи повиквателна от Алжир. Когато те се върнаха в Черно море, аз не можах да позная отбора. Нямаше мотивация в тях, нямаше го оня пламък в очите, който виждаш, когато играчите ти са подготвени да изядат тревата, само че да победят. Сега – не ме  разбирайте неправилно. Не упреквам никого. Но истината е, че след паузата поради националните тимове при нас настъпи смяна. Негативна смяна. Загубихме от Берое. После и от ЦСКА. Хайде, против „ алените ” се раздадохме и единствено поради малшанса паднахме в самия край. Но след това унизително отстъпихме на Монтана за Купата. И това, което го бях замислил, се случи, тъй като чашата преля. Веднага след мача заявих на футболистите в съблекалнята, че това е бил последният ми дуел отпред на Черно море, а на другия ден подадох оставка ", описа той.

Запитан имало ли е някой, който да му пречи да работи в Черно море, Гонзо отговори: " Не. Никога. Ръководството оставя треньорът да прави всичко – такава е практиката в Черно море и по този начин би трябвало да действа всеки клуб в България. Всички играчи съм ги избрал аз. Моделът е превъзходен за ръководство. На някои им постановат кого да взимат, звънят им, притискат ги, дори им се намесват в определянето на стартовия състав. Но при мен такова нещо нямаше. В това съм повече от безапелационен. Разделих се с най-хубави усеща с шефовете, тима и почитателите. Желая им триумфи, само че за мен Черно море към този момент е затворена страница в моя живот. Сигурно е едно – аз няма да помня с неприятно престоя си на стадион " Тича ".

Той разяснява и за какво не съумя да притегли на " Тича " желаните от него Нар, Адениджи и Йоргачевич.  " Случиха се доста неща. Първо, Левски играеше в евротурнирите, а аз нямах време да очаквам. След това в последна сметка Левски не се разбра с футболистите и прехвърлянията пропаднаха. Това ни сложи в неловка обстановка. Убеден съм, че в случай че бяха пристигнали в Черно море, те щяха да получат късмет и да се развият ", сподели наставникът.

" До януари няма да работя. Насъбраха ми се много години, през които не съм имал време да почивам. Все правех нов тим, все привличах футболисти и работех непрекъснато. А след това и като стартира сезонът. Изхабих се душевен най-много, тъй като стресът е голям. Особено когато ми се е налагало да кажа на някой състезател, че повече няма да разчитаме на него, че се разделяме. Поради всичко това в този момент отстранявам време единствено и само на другари и на фамилията ми. Нужно е човек да презареди батериите си ", приключи експертът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР