Бившият старши треньор на Борусия (Дортмунд) Отмар Хитцфелд не е

...
Бившият старши треньор на Борусия (Дортмунд) Отмар Хитцфелд не е
Коментари Харесай

Според Хитцфелд уволнението на Фавър е грешка

Бившият старши треньор на Борусия (Дортмунд) Отмар Хитцфелд не е склонен с освобождението на Люсиен Фавър и съобщи, че уволнението му " не е целесъобразно ". " Мисля, че е тъпо, че не му беше даден късмет да продължи ", сподели той в изявление за швейцарския вестник " Блик ".

" Убеден съм, че Дортмунд би бил най-трудният противник на Байерн Мюнхен през сезона с него отпред ", добави Хитцфелд, който завоюва Бундеслигата и Шампионската лига с Дортмунд и с Байерн Мюнхен. Фавър беше уволнен 24 часа след унизително домакинско проваляне с 1:5 от Щутгарт в събота.

" Изненадан съм, че Дортмунд се поддаде на натиска на обществеността. Начинът на деяние ми се коства недомислен ", сподели Хитцфелд и означи, че Дортмунд е спечелил групата си в Шампионската лига.

Unter Ottmar erlebte Borussia Dortmund glanzvolle Zeiten. Nach dem Rauswurf von Trainer Lucien äußert sich der Pensionär nun zur aktuellen Lage beim – mit einer ganz klaren Meinung.
— FAZ Sport (@FAZ_Sport)
" Ако имате млад тим и налагате гении, както го прави Борусия, не може да имате възприятието, че ще бъдете първенец в това време. С тази тактика купата не може да бъде главната цел, изключително откакто Дортмунд, за разлика от Байерн, продава най-хубавите си играчи още веднъж и още веднъж ", добави той.

Хитцфелд счита, че положителната известност на Фавър не е била накърнена все пак и за него " всички порти са отворени в страни като Германия, Франция и Англия, даже в топ клубовете ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР