Бившият спортен директор на Пари Сен Жермен Леонардо говори за

...
Бившият спортен директор на Пари Сен Жермен Леонардо говори за
Коментари Харесай

Леонардо: Напускането ми не е свързано с новия договор на Мбапе

Бившият състезателен шеф на Пари Сен Жермен Леонардо приказва за първи път, откакто бе уволнен от клуба. Според някои информации е сложил като изискване бразилецът да напусне, с цел да подпише нов контракт. Малко след оповестяването на новия контракт на играча, Леонардо е осведомен, че повече няма да е част от клуба.

На въпрос дали има връзка сред контракта на и уволнението, той отговори: “Не. Беше краят на сезона и може би времето да се вземат решение нещата за бъдещето. Не са ми казвали, че моето овакантяване е условия Мбапе да преподпише, само че не желая да встъпвам в тази тематика. Фактът, че те съумяха да задържат този състезател, който е французин, парижанин, е значимо за ПСЖ и ”.

PSG: Leonardo viré par Mbappé? Il n'a rien vu venir
— Foot01.com (@Foot01_com)
Леонардо не разкри какво пояснение са му дали от ПСЖ: “Някои неща си остават вътре в клуба. Когато клубът желае да се отърве от теб, няма прелестен метод да ти го каже. Исках да остана, само че разбирам, че тези неща се случват. Аз съм прагматичен. Три години във футбола са доста време. Напускам без оскърбление. Честно, никакво оскърбление. Имам моите визии, само че в този момент не е времето да си изливам сърцето. Време е да благодаря на Катар и Париж, че ми дадоха тази опция и не го върша от популизъм ”.

Бразилецът даде оценка на престоя си в клуба: “Можехме да се оправим по-добре, постоянно може по-добре. Но преживяхме два разнообразни интервала. Първият през 2011 година беше на създаване, започнахме съвсем от нулата. Имахме опция да създадем нещо извънредно. Идеята беше да изградим нещо. Вторият интервал ПСЖ към този момент имаше добър тим. Тогава беше време за смяна и стигнахме до финала в Шампионската лига. Загубихме почтено от. Следващата година отпаднахме от. Ако погледнете играчите, които привлякохме, кой е претърпял това? Селекцията беше невероятна. Мисля, че беше обвързвана с ковид. Обикновено сходни играчи не са разполагаем. Ако бяхме спечелили против … “.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР