Бившият специален прокурор на САЩ Робърт Мълър заяви пред юридическата

...
Бившият специален прокурор на САЩ Робърт Мълър заяви пред юридическата
Коментари Харесай

Мълър в Конгреса: Докладът от разследването не оневинява Тръмп по всички обвинения

Бившият специфичен прокурор на Съединени американски щати Робърт Мълър съобщи пред юридическата комисия на Камарата на представителите на Конгреса, че отчетът от неговото следствие за хипотетичната съветска интервенция в президентските избори през 2016 година не оневинява напълно президента Доналд Тръмп, изключително във връзка с подозренията за възпрепятстване на правораздаването, обратно на изказванията на самия Тръмп, съобщи Франс прес.

" Заключенията демонстрират, че президентът не е оправдан за действията, за които беше упрекнат, че е направил ", съобщи Мълър. Той увери конгресмените от юридическата комисия, че следствието, което той самият управлява в продължение на близо две години, е било водено независимо и без значение.

" Ние взехме решение, че няма да кажем дали президентът е направил нарушаване. Това беше нашето решение и то не се е трансформирало ", акцентира Мълър.

В отчета от към 400 страници специфичният прокурор разказва хипотетичните старания на Русия да помогне за избирането на Доналд Тръмп през 2016 година, само че прибавя, че не е събрал доказателства за сговор сред екипа на президента и Москва. В документа Мълър също така разказва серия от обезпокоителни опити за оказване на напън върху следствието от страна на президента и отбелязва, че не може да го оневини по съмненията във възпрепятстване на правораздаването.

Най-високопоставеният републиканец в юридическата комисия Дъг Колинс посочи, че президентът на Съединени американски щати " е знаел, че е почтен " и не е спрял следствието на Мълър, въпреки че е имал пълномощията да го направи, отбелязва Асошиейтед прес. Той добави, че републиканците ще слагат под въпрос началото на следствието на Мълър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР