Бившият собственик на Левски Тодор Батков говори след края на

...
Бившият собственик на Левски Тодор Батков говори след края на
Коментари Харесай

Батков: Ако старите собственици бяха останали, Левски отиваше към смърт

Бившият притежател на Левски Тодор Батков приказва след края на Общото заседание при „ сините”. Батков приказва с възторг след сбирката на „ Герена” и прикани какво е нужно, с цел да може клубът да продължи да съществува устойчиво.

„ С новия спонсор ще се подобрят внезапно маркетинга, мърчъндайзинга, работата с рекламодатели и така нататък Трябва да пестим, да се харчи умерено. Шест години не съм взел участие в тези събирания. Как да не поддържам Сираков? Ако Магнитски не беше заварил Георги Попов, разбирайте, че това е гражданска „ смърт” за Левски. Няма вид да излезеш от този закон, макар странните думи на българските съдилища. Това не е тра-ла-ла. Това е най-великата страна, решенията се взимат със служби и подписът е на президента на Съединени американски щати. Няма механизъм за излизане, това не е като присъда, която изтърпяваш, оправдават те и сбогом. Това е до края на дните”.

„ Все повече би трябвало да се опираме на почитателите, да се усъвършенства бизнес частта на мениджмънта. За спортните неща не желая да взимам отношение. Там основно наши футболисти желая от школата с доста стеснен брой чужденци. Трябва да имат потвърдени качества и ниски заплати и да получават бонуси за резултати. Това, което направих 2004-а година аз. Тогава понижих на половина заплатите и подвигнах ужасно наградите и идващите две години играчите взеха по 130 хиляди евро на човек поради триумфите в Европа. И четвъртфинала в Купа УЕФА и класирането в ШЛ. Като има огромни заплати или мениджърът се е договорил за високо условия, оттова насетне – шапка на сопа. Заплатата си тече. Колко такива случаи имаме?”, продължи Батков.

„ Мъри Стоилов би трябвало да е огромната вест. Призовавам го – Мъри, ти си рожба на Левски. Клубът е в сериозна обстановка и всички левскари би трябвало да оказваме помощ. Беше разисквано акциите да отидат при почитателите. Наско я е обсъждал с Тръста. Той е подготвен да го направи, само че би трябвало да има явен механизъм и сигурност. Понеже ние не сме като нашите съседи от югозапад, където всички са пионери. Трябва да вземем образец. Нужен е баланс, а сходен модел е при Валенсия. Имат 100 хиляди члена, само че имат естествени органи на ръководство с пълномощие. Ясен е механизмът по какъв начин се работи. Не е толкоз трудно”, приключи Тодор Батков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР