Бившият собственик на Левски Тодор Батков говори преди дербито с

...
Бившият собственик на Левски Тодор Батков говори преди дербито с
Коментари Харесай

Батков: Държавата може да помогне за базата на Левски

Бившият притежател на Левски Тодор Батков приказва преди дербито с ЦСКА-София от плейофите в първата шестица на efbet Лига.  Ударно начало на плейофите с дербито сред " червени " и " сини " " Макар че, след отдръпването ми от клуба преди 5 години, отвръщам малко по-спокойно, въпреки всичко се вълнувам. Чисто игрово обаче и от двете страни качеството е по-слабо. Много нелепости се направиха в последните години. Шансовете на Левски не са огромни, само че историята е посочила, че когато един тим е в рецесия, се активизира. Аз не изключвам еднакъв резултат, само че скрито се надявам и да бием ", сподели той пред Българска национална телевизия.
Батков се въздържа да вземе отношение по абсурда към някогашния притежател Васил Божков, който се укрива в Дубай от българското правораздаване. " Той обаче позволи една неточност – остави спортното управление да прави каквото си желае и вследствие на това доста от парите отидоха за бясно. Много от играчите, които бяха привлечени, не костваха ".

Батков даде образец с головата машина от неговото време Гара Дембеле, който е получавал към 10-15 000 евро заплата, а в този момент Мазурек, който понякога попада измежду титулярите, взема 20 000.

" Договорът на Георги Иванов-Гонзо беше за 25 000 на месец, само че той по този начин и не влезе в действие, защото го продадохме на Рен ", разкри още някогашният притежател.

Според него Левски към този момент се връща към изконното, защото Наско Сираков е знакова фигура. " Той към този момент има властта да прави каквото би трябвало. Наско схваща най-вече от сродните си хора в България от спортно-техническото естество ", сподели Батков. Той е безапелационен, че този прелом е събудил левскарската общественост.
 Батков: Наско и Тити са точните хора, Левски е в много тежко положение Запитан за средствата, които е вложил в " синия " клуб, Тодор Батков още веднъж сподели, че това са към 46 млн. лева " Но аз успявах да осигуря спомагателни доходи от спонсори, които бяха неутрални, а и идваха доходи от евротурнирите. Тогава футболистите вземаха награди при победи и триумфи, само че чак откакто ги реализиран – това е предписание и в живота. "

Батков призна, че си е тръгнал от " Герена " наскърбен в известна степен, само че метафизичен заключи, че няма нищо постоянно.

Адвокатът бе безапелационен, че страната може да помогне с базата. " На всички игрища, на които сме играли по време на европейските си изяви, имаха присъединяване на страната или на локалната власт ", приключи Батков. efbet Лига 27 кръг, събота 20 юни  ЦСКА-София 16:15предстои  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР