Бившият служител на Гранична полиция разбрал от медиите, че го

...
Бившият служител на Гранична полиция разбрал от медиите, че го
Коментари Харесай

Валентин Христов: Не съм се укривал!

Бившият чиновник на Гранична полиция схванал от медиите, че го търсят

Валентин Христов, за който проверяващите настояват, че търсят по отношение на камиона ковчег край село Локорско изиска да опише своята версия. Пред той съобщи, че от медиите е схванал, че се търси.

„ Прибирам се в България, аз не съм се укривал. В петък към 10:30 часа напуснах страната - имах планувана бизнес среща преди две седмици “, твърди Христов. Той посочи, че е излязъл от страната часове преди въобще да се разбере за случая.

По думите му той е някогашен чиновник на Гранична полиция. Напуснал Министерство на вътрешните работи преди 10-12 години. Признава, че в другарски връзки със посочения за началник на групата Виктор Кузмов.

„ Нямам нищо общо със случая. Никога не са ми предложили и не съм взел участие в сходни действия “.

По време на диалога Христов съобщи, че пътува към България и ще се яви в полицията за изясняване на случая. Малко по-късно обаче стана ясно, че той е арестуван в Гърция.

Пред Българска телеграфна агенция зам. градският прокурор на София Христо Кръстев удостовери, че по случая с починалите 18 мигранти край София, на гръцки граничен пункт е арестуван мъж и гръцките управляващи ще преценят по какъв начин той да бъде екстрадиран за България. Мъжът е арестуван сега, в който е опитвал да напусне Гърция. Очаква се той да остане в гръцки арест до два месеца, до момента в който южната ни съседка завърши процедурата по екстрадиция. Ако обаче се съгласи да бъде екстрадиран, връщането му у нас може да стане по ускорена процедура.

Утре Софийската градска прокуратура ще изиска непрекъснатия арест на петимата други арестувани в България, упрекнати за съпричастие към гибелта на осемнадесетте мигранти. Очаква се Софийският градски съд да се произнесе на следващия ден в следобедните часове.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР