Бившият служител на Боинг, който изрази опасения относно производствените стандарти

...
Бившият служител на Боинг, който изрази опасения относно производствените стандарти
Коментари Харесай

Инженерът, който съобщи за проблеми с монтажа на Боинг, е намерен мъртъв

Бившият чиновник на " Боинг ", който изрази опасения по отношение на индустриалните стандарти на компанията и проблемите със сглобяването на самолети, е открит мъртъв в Съединени американски щати. Това заяви " Дейли майл ",  позовавайки се на неговия юрист, съобщи ТАСС.

По негова информация 62-годишният Джон Барнет е открит мъртъв в камиона си на паркинга на хотел в Южна Каролина. Полицията в Северен Чарлстън заяви, че той е умрял от „ самопричинена “ рана, написа вестникът. 

Според вестника гибелта на Барнет е настъпила по време на спиране на даването на показания за правосъдно дело, в което той твърди, че служащите под напън съзнателно са инсталирали некачествени елементи на самолети на поточната линия. Бившият чиновник твърди, че в някои случаи второкласни елементи са били изваждани от контейнерите за боклуци и инсталирани на строящи се самолети, с цел да се избегне закъснение. През 2017 година одит на Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати удостовери някои от неговите опасения и задължи " Боинг " да предприеме дейности. Адвокатът на Барнет означи, че той е дал показания предходната седмица, оповестява изданието.

След като новината за гибелта на някогашния чиновник бе разпространена вчера, " Боинг " съобщи, че компанията е " натъжена от гибелта на Барнет ", заяви " Дейли мейл ".

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР