Бившият служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA)

...
Бившият служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA)
Коментари Харесай

Дългогодишен критик съм на Москва, в капан съм в Русия, оплака се Сноудън

Бившият чиновник на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати (NSA) Едуард Сноудън, който получи леговище в Русия, разкри, че е критик на политиките на Москва и има вяра, че е в капан в Русия, тъй като Съединени американски щати анулираха паспорта му, осведоми ТАСС.

" Аз съм дълготраен критик на съветското държавно управление ", сподели той в изявление за интернет предаването (подкаста) на Джо Рогън.

" Критикувам съветския президент по име, подлагам на критика съветските закони за следене...Вижте, това не прави живота ми по-лесен, да бъда заклещен в страна, която не съм избрал и хората не си спомнят това, аз в действителност бях се насочил към Латинска Америка, когато държавното управление на Съединени американски щати анулира паспорта ми, което ме сложи в капан в Русия ", изясни Сноудън.

Според него мъчно е да си в съпротива на политиките на държавните управления на Русия и Съединени американски щати, когато си в такава гражданска позиция.

Едуард Сноудън също разкритикува някогашния президент Барак Обама, осведоми " Фокс нюз ". По думите му Обама е работил лицемерно във връзка с всеобщото подслушване и по време на ръководството му обстановката се е влошила още повече по този проблем.

Обама не позволи казуса, а фактически го утежни, счита той.

Запитан от Роган за предизборно заричане на Обама да отбрани разобличителите, Сноудън се изсмя и отговори, че някогашният държавен глава също е водил дейна акция против подслушването при администрацията на Джордж У. Буш без разрешението на съда.

През 2013 година Сноудън разкри информация за методите за електронно подслушване на американските разследващи служби, в това число и за нелегално подслушване на диалозите на задгранични водачи. На 1 август 2014 година той получи позволение за престой в Русия за три години, което по-късно беше удължено за още три години.

Срещу Сноудън са повдигнати две обвинявания в Съединени американски щати за нарушение на закона за шпионажа. Той може да получи до 10 година по всяко от обвиняванията. Вашингтон неведнъж разгласи, че Сноудън е " изменник " и че няма да бъде опрощение, защото е нанесъл големи вреди върху националната сигурност на Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР