Бившият служебен премиер иска църквата да има право да гони

...
Бившият служебен премиер иска църквата да има право да гони
Коментари Харесай

Стефан Янев: Разговорите с Газпром са задължителни

Бившият длъжностен министър председател желае църквата да има право да гони депутати от Народното събрание

"Разговорите с "Газпром " са наложителни ", съобщи Стефан Янев на конференция, по време на която той показа политическите цели на "Български напредък ", представен от.

Бившият длъжностен министър-председател добави, че в случай че в този момент беше на този пост, то би преговарял с съветската страна, тъй като обществото е застрашено от "глад и мраз през зимата ". Той упрекна държавното управление на Кирил Петков в авантюризъм, довел до двуцифрената инфлация.

Безплатна земя за жилища, църквата да гони депутати и още от концепциите на Янев

Янев откри брифинга си като се похвали. Той съобщи, че е постигнал всичко в кариерата си, получил оферти за работа, в това число и в чужбина, само че избрал дълга и по тази причина основал партията и се впуснал в предизборната конкуренция.

Бившият длъжностен министър председател открои като главен проблем демографската злополука, която назова "майката на всички проблеми ". Той съобщи, че в тази тенденция партията му си слага задачата всички хора с български генезис, живеещи в български диаспори, да получат българско поданство. По думите му това са към 3 млн. души. Той предлага от Българската банка за развиване да бъде обезпечен нисколихвен заем за пускане на личен бизнес, а посредством държавния аграрен фонд на тези хора да бъде обезпечен до един декар земя за създаване на лично жилище. Втората цел на партията е смяната на данъчната система по модела "една страна, две данъчни системи ". Освен това партията желае да вкара принцип на мандатност в публичния бранш, както и политически ръб. В този ръб, съгласно концепциите на "Български напредък ", следва да вземат участие представители на църквата, Българска академия на науките, бизнес сдруженията и синдикатите. Пред тях народните представители би трябвало да дават отговор, а когато изгубят доверието на борда - да напущат Народното събрание. Освен това Янев предлага в партийните листи да влизат единствено хора, събрали най-малко 300 подписа в тяхна поддръжка.

Мандатоносителите на "Български напредък "

Относно партиите мандатоносители - "Свобода ", "Партия на зелените " и "Земеделски национален съюз ", с които се записва за идните предварителни избори (процесът по регистрация на партията към момента не е приключил - б.а.), Янев разгласи, че те били съидейници. Той разгласи, че главен аршин за него при изборът на мандатоносители била дали те са регистрирани и могат да се включат в предизборната конкуренция. ( "Свобода " е учредена преди 15 години от близкия до Волен Сидеров Павел Чернев. Чернев членуваше в "Атака ", само че бе изпъден след замяна на обвинявания сред него и Сидеров. "Партия на зелените " е основана след разцепването на Зелената партия на Александър Каракачанов. Инициатор на разцепването и първи водач на партията е предприемачът Христо Порточанов. Партия "Земеделски национален съюз " е основана преди 14 гоини след азцепването на БЗНС-Народен съюз с водач Анастасия Мозер. Съюзът участваше, дружно с ОДС, в ръководещата коалиция, издигнала кабинета на Иван Костов. В момента отпред на ЗНС е Румен Йончев. През годините той бе народен представител на Българска социалистическа партия, помощник на Яне Янев и Николай Бареков, а предходната година бе в листите на "Изправи се! Мутри вън! " на Мая Манолова.)

Възможните съдружни сътрудници

Янев сподели, че в случай че партията му влезе в бъдещия парламент, те няма да имат "червени линии " за възможни съдружни сътрудници, стига бъдещите им сътрудници да одобряват задачите, с които влизат в политиката.

Той добави, че за "Български напредък " участието в Европейски Съюз и НАТО е значим геополитически избор, който България е направила. По думите му страната би трябвало в оптималната степен да употребява опциите, които те дават. Янев добави, че България би трябвало да одобри еврото, само че когато е подготвена. По този метод той изключи възможното коалиране с "Възраждане " на Костадин Костадинов.

Янев брани Ковачки

Стефан Янев отбрани Топлоелектрическа централа "Брикел " на Христо Ковачки, която в края на юли бе затворена от кабинета "Петков ". Впоследствие Върховен административен съд позволи на "Брикел " да работи. Според някогашния министър председател енергетиката на топлоцентралите на въглища и на водноелектрическите е единственият народен запас, с който България разполага. Затова те би трябвало да бъдат непокътнати и развити. Все отново Янев отхвърли да познава Ковачки и съобщи, че за него най-важното е да бъдат непокътнати работните места на работещите в централата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР