Бившият служебен премиер Гълъб Донев защити решението на АПИ да

...
Бившият служебен премиер Гълъб Донев защити решението на АПИ да
Коментари Харесай

Гълъб Донев се оправда за поръчките на АПИ, раздадени в последния момент

Бившият длъжностен министър председател Гълъб Донев отбрани решението на АПИ да разпредели милиарди по няколко 4-годишни контракта за поддръжка на пътищата, което в преди малко встъпилото в служба ново държавно управление.

Пред bTV Донев разгласи, че " няма нито един подписан контракт " по публичните поръчки и че ударното им систематизиране е направено, " с цел да не се окаже постоянното държавно управление в обстановката, в която ние се оказахме " - т.е. да няма изясненост кой ще ремонтира пътищата в идващите месеци.

Той дефинира като " неистина и подстрекателство " изказванието, че близо 4 милиарда лева са раздадени на компаниите, тъй като досега не е платено нищо по договорите, а изборът на фирмите-победители се апелира пред Комисия за защита на конкуренцията.

Разследването на " Медиапул " в действителност сподели, че АПИ ползва странни тактики за премахване на всички съперници по официални аргументи, до момента в който оставя за разглеждане единствено една оферта и по този начин предпоставя избора си.

Донев отхвърли да дава отговор на съответни въпроси по процедурата и пренасочи въпросите към някогашния районен министър Иван Шишков. А на новото държавно управление предложи да скапе поръчките, в случай че реши за добре.

" Явили са се компании и публичната поръчка не е завършила. Тя е на финалния стадий. Следващият министър може да реши да приключи състезанието, да не подписа контракти, да прекласира компаниите ", сподели той пред bTV.

Действията на АПИ бяха засечени от " Медиапул " в последните дни на ръководството на кабинета " Донев " - макар че поръчките бяха оповестени още през февруари и се очакваше да има определени компании към април. Едва при започване на юни управлението на пътната организация е почнало стремително отваряне на предложения и класиране на пътни строители, които си обезпечават постоянни държавни заплащания занапред до 2027 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР