Бившият следовател по разследване на катастрофи Георги Илиев допусна, че

...
Бившият следовател по разследване на катастрофи Георги Илиев допусна, че
Коментари Харесай

Следовател с шокираща версия за катастрофата

Бившият следовател по следствие на произшествия Георги Илиев позволи, че задните гуми на авариралия рейс на автомагистрала " Тракия " са минали върху предното дясно колело на лекия автомобил, който се е блъснал в рейса. Ако имаше единствено прикосновение, никога рейсът нямаше да бъде преместен в канавката, безапелационен е следователят пред bTV.

Автобусът се е движил в своето платно, с позволена скорост. Автобусът е тежък, а леката кола е към 1 звук, тъй че лекият автомобил не би могъл да го изтласка, означи Илиев. По думите му експертизата по случая ще отнеме не по-малко от месец и половина – два. Бившият следовател означи, че случаят е станал при доста удобни условия за придвижвания – изсъхнал асфалт, със напълно нов рейс, с отпочинали водачи.

Може би става дума за нехайство или неточност на лидерката на лекия автомобил, уточни Илиев. " Не знаем по каква причина лидерката на лекия автомобил е позволила да има прикосновение с рейса. Не ни е известно по-късно прикосновение какво разстояние е минал рейсът до рухването си и какви са били дейностите на лидера. Не знаем също дали лидерът изобщо е бил в положение да ръководи след удара ", съобщи някогашният следовател.

Ударът от лекия автомобил е повода за злополуката с рейса на автомагистрала " Тракия ", сподели шефът на компанията транспортьор Георги Атанасов. Според него обстоятелствата са ясни и неоспорими и не може да има тълкования. Атанасов отхвърли изрично версиите за проблем с рейса или с неговия водач. " Това е злополучен случай, няма по какъв начин да търсим под вола теле ", разяснява Атанасов.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР