Бившият слъгър на Бостън Ред Сокс Давид Ортис се появи

...
Бившият слъгър на Бостън Ред Сокс Давид Ортис се появи
Коментари Харесай

Ортис се появи в Доминикана за първи път след атентата

Бившият слъгър на Бостън Ред Сокс Давид Ортис се появи за първи път на обществено място в родната си Доминиканска република половин година откакто беше прострелян в тил от наемен палач в столицата Санто Доминго. От полицията заключиха, че бейзболната суперзвезда е станал жертва на несполучлив атентат поради сбъркана идентичност на целта.

Биг Папи беше посрещнат с оглушителни възгласи и бурни овации от хиляди почитатели, събрали се тази нощ на столичния ст. " Кискея Хуан Маричал " за обичайния благотворителен мач с присъединяване на някогашни и сегашни доминикански звезди от МЛБ. На терена бяха митове като членовете на Залата на славата Хуан Маричал и Педро Мартинес, както и настоящи играчи от Висшата лига като Робинсон Кано от Ню Йорк Метс и Хуан Сото от първенеца Вашингтон Нешънълс.

" Слава на Бога и да живее Доминикана! – обърна се Ортис към благоговеещата аудитория по трибуните. – Щастлив съм, че съм тук при моя народ. "



10-кратният участник в Мача на звездите беше ранен тежко на 9 юни, когато въоръжен мъж слезе от мотоциклет и стреля по него, до момента в който той седеше на маса в известен бар. Според управляващите същинската цел на покушението е бил седящият до бейзболиста Сиксто Давид Фернандес, непосредствен другар на Ортис и братовчед на локалния наркобарон Виктор Уго Гомес. Според проверяващите Гомес желал да убие Фернандес, тъй като считал, че през 2011 година братовчед му го е предал на доминиканската полиция.

Давид Ортис, който през ноември навърши 44 година, претърпя серия животоспасяващи интервенции в Санто Доминго и по-късно в Бостън, където беше превозен със аероплан на Ред Сокс. Хирурзите отстраниха жлъчката на Биг Папи и третираха рани на черния дроб и червата, откакто патронът влезе в тялото му през кръста и излезе през стомаха, без да засегне съдбовно нито един главен орган.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР